EUROLYGA 2023

Metų sportininkų iškilmėse – dėmesys R.Meilutytei ir pažadai pastatyti stadioną

Skaisti Rūtos Meilutytės šypsena, žibančios Donatos Vištartaitės ir Mildos Valčiukaitės akys, Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės juokas bei skambus premjero Algirdo Butkevičiaus pažadas. Tokie šeštadienį „Forum Palace“ vykusių Metų sportininko iškilmių akcentai.

R.Meilutytei įteiktas „Šaulys".<br>M.Kulbio nuotr.
R.Meilutytei įteiktas „Šaulys".<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 18, 2014, 5:26 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:17 AM

Kasmetiniuose oficialiuose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kūno kultūros ir sporto departamento, loterijų firmos „Olifėja“, dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt rengiamuose rinkimuose paaiškėjo geriausi šalies sportininkai – sirgalių numylėtiniai.

Visus rinkimų rezultatus rasite čia.

Nugalėtojų trejetuke – moterys

Iškilmingai muzikai ir gausiems plojimams aidint R.Meilutytė lipo ant scenos, savo šypsena pritraukdama visus susirinkusius. Metų sportininkės titulą laimėjusi plaukikė Nacionalinės premijos laureato Stanislavo Kuzmos skulptūrą „Šaulys“ atsiėmė jau antrą kartą iš eilės.

2013 metais pasaulio ir Europos čempione bei rekordininke tapusi R.Meilutytė taip pat gavo 30 tūkst. litų čekį.

Antroji vieta atiteko penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei, kuriai buvo įteiktas ir 20 tūkst. litų čekis.

Trečiąją vietą geriausių sportininkų rinkimuose atiteko irkluotojoms Mildai Valčiukaitei ir Donatai Vištartaitei. Irkluotojoms be apdovanojimo atiteko ir po 10 tūkstančių litų.

Atskleidė ritualą

„Susideda iš daugybės dalykų. Svarbu žmonės, kurie randa tuos sportininkus, treneriai, kurie parengia juos ir visi, kurie palaiko“, - sakė M.Valčiukaitė, paklausta, kas lemia, jog Lietuvoje atsiranda tokio aukšto lygio irkluotojų, galinčių nosį nušluostyti varžovėms iš viso pasaulio.

Bučiniu po pergalės išgarsėjusios irkluotojos jau anksčiau yra užsiminusios apie ritualą prieš varžybas.

Koks čempionų ritualas prieš varžybas? „Bučiuotis nesibučiuojame, bet ranką viena kitai paspaudžiame“, - sakė D.Vištartaitė.

Pateikė pažadų

Premjeras A.Butkevičius užlipęs ant scenos dalijo pažadus.

„Norėčiau pasinaudoti šia diena ir nuostabiu vakaru bei pakalbėti apie Vyriausybės planus, kuriuos ruošiamės įgyvendinti. Mūsų tikslas užbaigti tris nacionalinio ir tarptautinio lygio sporto kompleksus Druskininkuose, Trakuose ir Palangoje. Šiemet turi atsidaryti dvi sporto mokyklos Šiauliuose ir Panevėžyje, - sakė A.Butkevičius. - Taip pat turi baigtis pirmosios eilės statybos stadione prie Vingio parko.“

A.Butkevičius taip pat priminė, kad planas 2016 metais pastatyti nacionalinį stadioną, nors ir skamba lyg iš fantastikos srities, nėra užmirštas.

„Šiuo metu vyksta derybos su EK. Siekiame 2016 metais baigti nacionalinio stadiono statybas“, - sakė A.Butkevičius.

Rinko apdovanojimus

Mindaugas Špokas džiaugėsi užlipęs ant scenos. Dabartinis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius atsiėmė metų komandai – Lietuvos krepšinio rinktinei, laimėjusiai sidabrą Europos čempionate – prizą.

Metų komandos nominacijoje buvo ir Lietuvos jaunimo plaukimo rinktinė. Būtent prie plaukimo augimo prisidėjo ir M.Špokas, anksčiau dirbęs Plaukimo federacijos generaliniu sekretoriumi. Tiesa, 17 tūkstančių 901 tašką surinkusi jaunimo plaukimo rinktinė – pasaulio vicečempionė – liko antra, vietą užleidusi krepšininkams.

M.Špokas taip pat ant scenos lipo, kai vedėjo balsas paskelbė Lino Kleizos vardą. Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkas rinkimuose buvo septintas. Jis negalėjo atvykti į Lietuvą, todėl prizą jam perduos M.Špokas

LKF generalinis sekretorius taip pat atsiėmė apdovanojimą ir už Mantą Kalnietį, kuris žaidžia Krasnodaro „Lokomotiv“ klube.

Aidėjo ir rokas

Svečius džiugino atlikėjas Jeronimas Milius, ant scenos neatsisakęs ir roko muzikos.

Paklaustas, kokiu sportu užsiiminėjo J.Milius turėjo ilgiau pagalvoti.

„Vaikystėje – krepšinis ir plaukimas“, - sakė atlikėjas, apie sportininkę, už kurią balsavo, kalbėjęs paslaptingai.

„Tai – žavi panelė. Šviesesnių plaukų“, - teigė jis.

Rimties įnešė Klaipėdos styginis, o spalvingų emocijų – choras „Kivi“, kuris Sinsinatyje vykusioje pasaulio chorų olimpiadoje LVJC laimėjo net tris medalius – du aukso ir vieną sidabro. Olimpiniu auksu „Kivi“ apdovanotas džiazo ir populiariosios chorinės muzikos kategorijose, o folkloro kategorijoje, nurungus net 60 konkurentų, iškovojo sidabro medalis, choro vadovė Danguolė Aukselienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar kandidatai į prezidentus dar turi neatskleistų kozirių?