EUROLYGA 2023

Žiemos olimpiada Lietuvos sporto mėgėjų į Sočį nevilioja

Lietuvos sporto gerbėjai nerodo dėmesio brangiausioms istorijoje žiemos olimpinėms žaidynėms. Prieš porą metų į Londoną lietuviai pirko specialius kelionių agentūrų paketus, bet į Sočį jie nesidairo. O nusprendę keliauti tai darys pavieniui, nesulaukę papildomos pagalbos.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2014-01-19 13:15, atnaujinta 2018-02-17 08:55

„Mes domėjomės situacija prieš metus, bet kadangi niekas nerodė noro, tai bilietų klausimą palikome nuošalyje“, – lrytas.lt sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinis direktorius Valentinas Paketūras.

Jis teigė, kad nusprendę palaikyti šalies sportininkus Sočyje sirgaliai turi tik vieną kelią – pirkti bilietus oficialioje svetainėje.

„Mes turime bilietų komplektus specialistams ir treneriams, o sirgaliams yra organizatorių portalas“, – kalbėjo V.Paketūras.

Įprastai LTOK bendradarbiauja su kelionių agentūromis, kurios suorganizuoja keliones ir siūlo paketus aistruoliams, bet šįkart jų buvo tiek mažai, kad tokių paslaugų neprireikė.

„Jos negavo jokių prašymų. Štai vasaros olimpiada – visai kas kita. Tada jau turizmo kompanijos dirba rimtai, nes vyksta ypač daug sirgalių. O žiemos žaidynėms Lietuvos sirgaliai niekada nerodė daug dėmesio“, – sakė V.Paketūras.

Žiemos sportas Lietuvoje sulaukia nedaug dėmesio, nors ir tikimasi, kad po Sočio žaidynių kai kurių sporto šakų populiarumas paaugs. Tad ir keliaujančių skaičius mažas.

Nusprendę stebėti vasario 7-ąją startuosiančias žaidynes turėjo priimti ne vieną rimtą sprendimą, o vienas svarbiausių – negailėti pinigų.

Brangiausios olimpinės žaidynės, į kurias Rusija investavo per 51 milijardą JAV dolerių, bus brangios ir atvykėliams.

Apie tai kalba ir japonai, ir amerikiečiai. Ne išimtis – Lietuva.

Jeigu lietuviai norės išvysti biatlonininkų Tomo Kaukėno ir Dianos Rasimovičiūtės pasirodymus, turės sumokėti mažiausiai 120 litų.

„Rusijoje viskas ypač brangu. Viešbučiai pabrango iki dešimties kartų“, – sakė V.Paketūras ir neslėpė, kad kainos gali atbaidyti ir tuos keletą entuziastų.

„Lietuvos ryto“ televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialusis transliuotojas. Žinias, reportažus ir įdomiausią informaciją apie Sočio olimpiadą galite sekti „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Olimpiniai pirmadieniai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.