EUROLYGA 2023

Europos rankinio čempionato mačuose – lyg A.Hitchcocko filmuose

Danijoje vykstančiame Europos vyrų rankinio čempionate sekmadienį buvo sužaistos pirmojo turo rungtynės antrojo etapo 2-oje grupėje. Svarbiausiame dienos mače olimpinė čempionė Prancūzijos rinktinė pranoko Kroatijos komandą ir tapo vienvalde grupės lydere.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jan 20, 2014, 7:39 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:34 AM

Pirmą kartą suklupusius kroatus pavijo sekmadienį sunkias pergales iškovojusios Lenkijos ir Švedijos rinktinės.

„Apie prancūzus žinome viską“, - prieš rungtynes su olimpiniais čempionais pasakė Kroatijos rinktinės žaidėjas Jakovas Gojunas.

Tačiau žinoti neužteko. Sekmadienį Europos pirmenybėse Kroatijos rankininkai, kaip ir pernai olimpinių žaidynių pusfinalyje, turėjo pripažinti Prancūzijos komandos pranašumą 25:27 (17:18). Kroatai geriau žaidė didžiąją pirmojo kėlinio dalį, bet po pabaigoje leido varžovams išsiveržti į priekį, o po pertraukos dar labiau atsiliko (19:23 – 41-ąją min.) ir priešnuodžių drausmingam prancūzų žaidimui neberado.

„Pralaimėjimai yra sporto dalis, - kroatų rankinio gerbėjus neliūdėti paragino rinktinės treneris Slavko Goluža. – Pirmajame kėlinyje pirmavome trimis įvarčiais ir galėjome dar labiau padidinti skirtumą. Bet žaidėjai įvykdė ne visas užduotis, aš taip pat padariau klaidą neleisdamas pailsėti Domagojui Duvnjakui, kuris rungtynių pabaigoje pritrūko jėgų.

Tačiau viskas lieka mūsų rankose. Visose rungtynėse kovosime dėl pergalių ir sieksime išsikelto tikslo.“

Labai apmaudžiai pergalę iš rankų paleido Baltarusijos rankininkai. Jie likus 5 min. pirmavo prieš šiame čempionate labai banguotai žaidžiančią Lenkijos rinktinę 29:25, likus 2 min. – 30:27, tačiau pabaigoje tarsi išsigando, kad gali įveikti favoritus, ir pralaimėjo 30:31 (13:14).

Lenkai rezultatą išlygino likus apie 15 sek. Po to baltarusiai pradėjo ataką, bet labai greitai prarado kamuolį, o rezultatyviausias Lenkijos komandos rankininkas Mariuszas Jurkiewiczius spėjo įmesti pergalingą įvartį.

„Galėtume vaidinti Alfredo Hitchcocko filmuose. Tapome siaubo scenų ekspertais, - išgyvenęs rankinio trileryje džiaugėsi antrasis Lenkijos rinktinės vartininkas Piotras Wyszomirskis. – Tačiau gerai, kad kovojame iki paskutinės sekundės.“

„Elgiamės neatsakingai. Turėtume kontroliuoti mačą, ramiai pirmauti keliais įvarčiais, bet darome kažkokias nesąmones, - kad komanda žaidė prastai, pripažino lenkų žaidėjas Bartoszas Jureckis. – Tačiau sėkmė mums nusišypsojo. Galbūt tai signalas, kad pradėtumėm saugoti savo kaulus. Kita vertus, geriau žaisti kaip šiandien, bet laimėti, o ne žaisti gerai, kaip su prancūzais, bet pralaimėti.“

Vos neprisižaidė ir kitų rungtynių favoritė Švedijos rinktinė. Pirmajame kėlinyje švedai negailestingai triuškino Rusijos komandą ir pirmavo net 19:11. Tačiau skandinavai per anksti patikėjo pergale ir po pertraukos sustojo.

Antrojo kėlinio viduryje 6 iš eilės įvarčius įmetę rusai netgi persvėrė rezultatą 26:25, bet įspausti į kampą Švedijos rankininkai atsitokėjo ir išplėšė pergalę 29:27 (20:13).

„Pirmajame kėlinyje žaidėme puikiai ir pataikėme vos ne visus metimus, bet antrąjį pradėjome nesusikaupę, o jų vartininkas atmušinėjo vieną kamuolį po kito“, - kalbėjo Švedijos ekipos žaidėjas Lukasas Karlssonas.

Sekmadienio rezultatai (antrojo etapo 1-asis turas)

2-oji grupė (Orhusas)

Lenkija – Baltarusija 31:30 (14:13). M.Jurkiewiczius 8, P.Kuchczynskis 6/S.Rutenka 9. 2680 žr. Rusija – Švedija 27:29 (13:20). K.Igropulo 11/J.Jakobssonas 7. 3070 žr.

Prancūzija – Kroatija 27:25 (18:17). M.Karabatičius ir M.Guigou po 7/M.Kopljaras 7. 3400 žr. Rikiuotė: 1. Prancūzija – 6, 2. Kroatija – 4, 3. Švedija – 4, 4. Lenkija – 4, 5. Rusija – 0, 6. Baltarusija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.