EUROLYGA 2023

J.Jefimovos skandale - raginimai „protingai ištraukti“ plaukikę iš situacijos

Prisiminė M.Phelpso istoriją

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-21 11:38, atnaujinta 2018-02-17 07:13

Kol pasaulio ir Europos plaukimo čempionė atsivėrusi tylos siena, komentuojančių svarbiausią pastarosiomis dienomis įvykį Rusijos sporte netrūksta. Rusų spauda gaudo ne tik šalies plaukimo atstovų, bet ir kitų sporto šakų žvaigždžių komentarus.

Prisiminė M.Phelpso istoriją

NHL žvaigždė Aleksandras Ovečkinas, atstovaujantis „Washington Wizards" ekipai, bendraudamas su Rusijos žiniasklaida, taip pat sulaukė klausimo apie J.Jefimovą.

Vienas garsiausių Rusijos ledo ritulininkų J.Jefimovos skandalą palygino su Michaelo Phelpso istorija. Tiesa, JAV plaukikas įkliuvo rūkydamas marihuaną.

„Jeigu sportininkas taip pasielgė sąmoningai, apie ką tada daugiau kalbėti? Kiekvienam savas likimas. O jeigu iš tikrųjų jai įbruko (draudžiamų preparatų - red.) ar ji vartojo pati to nežinodama, tai jau kitas reikalas.

Reikia laikytis, kovoti, ginti žmogų. Negalima palikti jos bėdoje. Pamenu, koks buvo kilęs triukšmas JAV, kai M.Phelpsas įkliuvo rūkydamas marihuaną. Tačiau jį protingai ištraukė iš situacijos. Taip ir su J.Jefimova reikia. Juk Julija - mūsų pasididžiavimas", - kalbėjo A.Ovečkinas.

Ragina nejuodinti plaukikės

Olimpinė plaukimo čempionė Larisa Iljičenka taip pat ragina anksčiau laiko kaltinti J.Jefimovos.

„Su Julija esu pažįstama, tačiau nesame draugės, nebendraujame, todėl negaliu kažko kategoriški teigti.

Tačiau kaip jos sporto kolegė nenoriu, kad spauda iš to anksčiau laiko keltų triukšmą. Nereikia jos juodinti, juk mes turime plaukimo žvaigždę. Tikiuosi, kad tai yra klaida", - kalbėjo L.Iljičenka.

Nekaltina amerikiečio

Triskart olimpinis čempionas Jevgenijus Sedovas dopingo skandalą linkęs susieti su individualia J.Jefimovos treniruočių Jungtinėse Valstijose programa.

Nors kiti Rusijos plaukimo atstovai savaitgalį dėl J.Jefimovos bėdų apkaltino jos trenerį amerikietį Davidą Salo, J.Sedovas nėra toks kategoriškas.

„Vladimiras Morozovas (Rusijos plaukikas, olimpinis prizininkas - red.) periodiškai dirba su šiuo treneriu, tačiau jam kažkodėl tokių problemų kol kas nekilo. Galbūt tai susiję su kokia nors individualia farmakologine programa, kuria vadovavosi Julija. Tačiau neturėjau galimybės iki galo susipažinti su šia situacija", - kalbėjo plaukikas.

J.Sedovas patikino, kad iki šiol nėra girdėjęs, jog trenerio D.Salo mokiniai būtų įkliuvę į dopingo skandalą, nors pas šį specialistą treniruojasi plaukikai iš viso pasaulio.

„Ar tai keista? Kai vyksta konkurencija aukščiausio lygio čempionatuose, varžomasi dėl olimpinio aukso ar pasaulio rekordų, tokia situacija nėra neįprasta - tiek plaukime, tiek kitose sporto šakose.

Bet kažkas iš tikrųjų tuo užsiima (dopingo vartojimu - red.), kažkas kovoja garbingai. Povandeninės srovės vis tiek egzistuoja, tačiau pirmiausia Rusijos plaukimo federacija viską išsiaiškinti turėtų. Ir reikia padaryti išvadas ateities plaukikams, kurie išvyks treniruotis į užsienį. Žodžiu, precedentas įvyko ir reikia į jį tinkamai reaguoti", - kalbėjo J.Sedovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.