EUROLYGA 2023

Simas Juodviršis sėkmingai pradėjo kartingo turnyrą JAV

Kitas „Florida Winter Tour“ etapas vyks vasario 13-16 dienomis.

Po pirmų dviejų etapų Simas Juodviršis „Florida Winter Tour“ turnyre užima septintąją vietą.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Po pirmų dviejų etapų Simas Juodviršis „Florida Winter Tour“ turnyre užima septintąją vietą.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:59 AM

Lietuvis buvo pakviestas kaip tikras profesionalas – visas jo lenktynių išlaidas padengė komanda. Tai naujai susikūrusi komanda, kuriai šiose varžybose atstovauja trys sportininkai.

Kadangi tai nėra itin svarbus čempionatas, komanda turnyro pirmajame etape bandė naują važiuoklę, tad ypatingų rezultatų iš lietuvio nebuvo tikimasi. Tačiau pastarasis nenuvylė.

„Trasoje, kur vyko lenktynės anksčiau nesu buvęs, tad viskas man buvo nauja“, – pasakojo Simas Juodviršis.

Dauguma JAV esančių kartingo trasų yra įrengtos buvusiose automobilių stovėjimo aikštelėse šalia ovalo formos lenktynių trasos. „Homestead Miami Speedway“ trasa – ne išimtis. Šios trasos specifika – itin aušti trasos ribas žymintys kalneliai, per kuriuos pravažiuodami sportininkai kartais pašoka net visais keturiais ratais.

Per vieną lenktynių savaitgalį vyksta lyg du atskiri turnyro etapai, už kuriuos sportininkai gauna įskaitinius taškus. Pirmos treniruotės lietuviui nebuvo lengvos.

„Jau nuo pirmųjų laisvų treniruočių supratau, kad naujai sukurtos komandos mechanikams trūksta aukštos klasės varžybų patirties, – įspūdžiais dalijosi S.Juodviršis. – Iš pradžių pavarų perjungimo trosai buvo neteisingai sujungti, todėl negalėjau perjungti pavarų, vėliau staiga nei iš šio, nei iš to, atsilaisvino galinė mano karto ašis, todėl treniruotes teko baigti anksčiau nei tikėjausi“.

Po to teko techniką atidžiai apžiūrėti ir visus trūkumus pašalinti ir lietuvio rezultatai ėmė pastebimai gerėti. Iki kvalifikacinių važiavimų lietuvis nuo lyderių atsiliko jau tik pora dešimtųjų sekundės dalių.

Kvalifikacijoje abu kartus Simas Juodviršis buvo vienuoliktas. Po kvalifikacijos sesijos išryškėjo dar viena bėda – lietuvio variklis negalėjo pasiekti daugiau kaip 13 200 aps/min., kai kitų dalyvių varikliai pasiekė net 14 000 apsisukimų per minutę. Nepakankamą variklio galią teko kompensuoti karbiuratoriaus reguliavimais, tačiau galutinai problemos išspręsti taip ir nepavyko.

Pirmojo etapo pusfinalyje jau po starto S.Juodviršį vienas varžovas paprasčiausiai išstūmė iš trasos ir jis finišavo paskutinis. Tačiau iki finišo sugebėjo atkovoti netgi daugiau pozicijų, nei buvo praradęs ir finišavo devintas. Pirmajame finaliniame važiavime pradėjęs lenktynes iš devintosios pozicijos lietuvis ir baigė devintas tarp 25-ių dalyvių.

Antrosios dienos finalinės lenktynės prasidėjo optimistiškiau. Jau pirmose treniruotėse S.Juodviršis buvo aštuntas. Pusfinalyje startavęs iš 11-os vietos lenktynininkas iš Lietuvos finišavo šeštoje pozicijoje ir tai buvo geriausias rezultatas komandoje. Finale startavęs šeštas, S.Juodviršis po poros ratų ir po keleto kontaktų su varžovais nukrito į vienuoliktąją poziciją, tačiau iki finišo sugebėjo aplenkti kelis varžovus ir finišavo aštuntas.

Po pirmų dviejų etapų Simas Juodviršis „Florida Winter Tour“ turnyre užima septintąją vietą. Lietuvis viena vieta lenkia garsaus Brazilijos lenktynininko Nelsono Piquet'o sūnų Nelsoną Piquet'ą jaunesnįjį.

Apie šių lenktynių lygį byloja ir tai, kad jose važiuoja du kartus KZ2 klasės Europos čempionas Paolo De Conto, kuris po pirmo etapo tik vienuoliktas.

Pirmuoju lyderiu tapo KF2 klasės pasaulio čempionas Arnaud'as Kozlinskis.

Kitas „Florida Winter Tour“ etapas vyks vasario 13-16 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.