EUROLYGA 2023

Dailiojo čiuožimo caras dalyvaus Sočio žaidynėse

Rusas Jevgenijus Pliuščenka dalyvaus Sočio žiemos žaidynėse.

Rusas J.Pliuščenka tapo 2006 m. olimpinėse žaidynėse laimėjo aukso medalį.<br>AP nuotr.
Rusas J.Pliuščenka tapo 2006 m. olimpinėse žaidynėse laimėjo aukso medalį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Jan 22, 2014, 6:46 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:32 AM

Rusijos dailiojo čiuožimo federacija kartu su savo šalies sporto vadovais nusprendė įtraukti 31-erių čiuožėją į olimpinės komandos sudėtį.

Nors 2014-ųjų Rusijos čempionate J.Pliuščenka nusileido 18-mečiui Maksimui Kovtunui, o po to atsisakė dalyvauti Europos pirmenybėse Budapešte, tai neužtrenkė jam durų į ketvirtąsias per karjerą olimpines žaidynes.

J.Pliuščenka neatsitiktinai pelnė dailiojo čiuožimo Caro pravardę. Dar 2006 metais Turine jis tapo olimpiniu čempionu, o 2002 ir 2010 metų žaidynėse iškovojo sidabro medalius. Jis taip pat tris kartus (2001,2003,2004) tapo pasaulio čempionu ir net 7 kartus laimėjo Europos pirmenybes.

Bet traumų ir operacijų kamuojamas atletas paskutinįjį savo titulą iškovojo dar 2012-aisiais Šefilde, kai buvo stipriausias žemyno pirmenybėse.

J.Pliuščenka sausio 21-ąją buvo priverstas išlaikyti specialų testą ir įrodyti, kad dar turi pakankamai jėgų dalyvauti aukščiausio rango varžybose. Rusijos olimpinės rinktinės bazėje Novogorske jis atliko laisvąją programą už uždarų durų, stebint tik Rusijos dailiojo čiuožimo federacijos pakviestiems ekspertams. Jie patvirtino, jog Caras išlaikė šį testą, sėkmingai atlikęs ir du keturgubus šuolius.

Stiprų politinį užnugarį turėjęs J.Pluščenka galiausiai nukonkuravo jaunąjį M.Kovtuną, kuris 2014 metų Europos pirmenybėse liko tik penktas.

Tiesa, Budapešte sidabro medalį iškovojo Sergejus Voronovas, o bronzos – Konstantinas Menšovas, bet šie čiuožėjai neturėjo realių šansų įsiterpti į dviejų favoritų dvikovą dėl vietos Rusijos olimpinėje rinktinėje.

Olimpinėse dailiojo čiuožimo vyrų varžybose Rusija turi tik vieną vietą, nes jos atletai nesėkmingai pasirodė 2012 ir 2013 metų pasaulio pirmenybėse.

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Jau nuo vasario 8 dienos stebėkite įdomiausias varžybų transliacijas gyvai ir internete: tv.lrytas.lt. Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite jau dabar „Lietuvos ryto“ televizijos laidose „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“ kiekvieną pirmadienį 21.45 val. ir „Ar žinai, kad?“ darbo dienomis 17.20 val. ir 18.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.