EUROLYGA 2023

Prieš Sočio olimpiadą D.Gudzinevičiūtė gavo kraupią nuotrauką

Pastarosiomis dienomis kai kurių valstybių olimpinius komitetus užplūdo keisti laiškai, kurių kraupiu turiniu bandoma įvaryti baimės prieš Sočio žiemos olimpines žaidynes. Panašų gavo ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. 

D.Gudzinevičiūtė keisto laiško nesureikšmino ir priminė, kad prieš kai kurias kitas olimpines žaidynes taip pat buvo nerimaujama.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Gudzinevičiūtė keisto laiško nesureikšmino ir priminė, kad prieš kai kurias kitas olimpines žaidynes taip pat buvo nerimaujama.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 22, 2014, 3:30 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:47 AM

Nežinomas žmogus iš Lietuvos elektroniniu paštu atsiuntė informaciją su, kaip sakė D.Gudzinevičiūtė, baisia nuotrauka. Tiesa, ji nesusijusi su laiške pateikiamu turiniu. Fotografijoje vaizduojami kruvini teroro akto aukų kūnai. Atrodo, kad siuntėjas laišką adresavo ir institucijoms užsienyje.

Pranešime perspėjama apie teroristinius judėjimus Rusijoje. Su specialistais pasitarę LTOK vadovai nutarė rimtai į laišką nereaguoti.

„Sulaukiame visokių įdomybių. Tai buvo kažkoks bandymas kiršinti ar bauginti. Bet rimtai to laiško nevertiname“, – portalui lrytas.lt sakė D.Gudzinevičiūtė.

„Per pilnatį įdomesnių laiškų gaunu“, – juokavo D.Gudzinevičiūtė.

LTOK prezidentė įsitikinusi, kad laiškas tikrai susijęs su teroro grėsme per artėjančias Sočio olimpines žaidynes. Bet D.Gudzinevičiūtė į tokius grasinimus moja ranka ir pažymi, kad prieš kitas olimpines žaidynes irgi buvo nerimaujama.

„Siekiama padidinti įtampą, teroristai platina įvairias nuotraukas, žiniasklaidoje – daugybė informacijos apie grasinimus. Nors  panašių kalbų buvo ir prieš kitas olimpines žaidynes. Prisiminkime žiemos žaidynes po rugsėjo 11-osios teroro akto, prieš Londoną irgi buvo nerimaujama. Saugumas visada padidintas. Aišku, šiuo atveju jis galbūt bus dar didesnis, bet kad tokie dalykai pridėtų ypatingo nerimo, tai nežinau...“ – pasakojo LTOK vadovė.

„Bus padaryta viskas, kad olimpinėse žaidynėse nieko nenutiktų“, – pokalbio pabaigoje pridūrė D.Gudzinevičiūtė.

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Jau nuo vasario 8 dienos stebėkite įdomiausias varžybų transliacijas gyvai ir internete: tv.lrytas.lt. Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite jau dabar „Lietuvos ryto“ televizijos laidose „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“ kiekvieną pirmadienį 21.45 val. ir „Ar žinai, kad?“ darbo dienomis 17.20 val. ir 18.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.