EUROLYGA 2023

Kas bus Lietuvos rankininkų varžovai?

Pasibaigus Europos vyrų rankinio pirmenybių antrajam etapui paaiškėjo visos 18 komandų, kurios vasaros pradžioje žais pasaulio čempionato atrankos atkrintamąsias rungtynes. Atkrintamojo etapo burtai, per kuriuos savo varžovus sužinos ir Lietuvos rankininkai, bus traukiami sekmadienį, sausio 26 dieną.

Lietuvos rinktinė pateks į antrąjį krepšelį.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Lietuvos rinktinė pateks į antrąjį krepšelį.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 4:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:35 AM

Europos čempionate komandos kovojo dėl trijų kelialapių į kitų metų pradžioje Katare vyksiančias pasaulio pirmenybes. Šiuos kelialapius gavo į pusfinalį patekusios Danijos, Prancūzijos ir Kroatijos rinktinės.

Ketvirtoji Europos pirmenybių pusfinalio dalyvė Ispanijos rinktinė į Katarą vyks kaip 2013 metų pasaulio čempionė.

Europai skirti dar devyni kelialapiai, dėl kurių 18 komandų birželį kovos atrankos atkrintamajame etape. Šio etapo burtai bus traukiami sekmadienį.

Traukiant burtus komandos bus suskirstytos į du pajėgumo krepšelius. Lietuvos rinktinė pateks į antrąjį krepšelį. Jame taip pat bus pirmajame atrankos etape grupių nugalėtojomis tapusios Bosnija ir Hercegovina, Graikija, Slovėnija ir Rumunija, Vokietija bei trys silpniausios Europos pirmenybių komandos Čekija, Norvegija ir Juodkalnija.

Pirmajame krepšelyje – komandos, kurios Europos pirmenybėse užėmė nuo 5-osios iki 13-osios vietos: Lenkija, Islandija, Vengrija, Švedija, Rusija, Makedonija, Austrija, Baltarusija ir Serbija. Viena iš šių rinktinių ir bus Lietuvos varžovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.