EUROLYGA 2023

Pinigų olimpiečių premijoms yra, tačiau ar bus kam juos skirti?

Peršalimas neatėme šypsenos ir optimistiškų vilčių iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės. Lietuvos sporto vadai prieš vasario 7-ąją startuosiančias Sočio žiemos olimpines žaidynes nesitiki sulaukti mūsiškių su medaliais, bet savo galimybių pademonstravimas jau nepadarytų gėdos šaliai. D.Gudzinevičiūtė sportininkus į Sočį išlydi remdamasi olimpiniu principu – svarbu dalyvauti ir kovoti dėl pergalių.

LTOK posėdyje patvirtintas devynių į Sočį išvykstančių sportininkų sąrašas.<br>M.Kulbio nuotr.
LTOK posėdyje patvirtintas devynių į Sočį išvykstančių sportininkų sąrašas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-01-23 12:35, atnaujinta 2018-02-17 04:58

„Mūsų sportininkų lygis nėra pats aukščiausias, – portalui lrytas.lt sakė D.Gudzinevičiūtė. – Bet jeigu jie parodys savo galimybes, jau gėda nebus. Daugiausia tikimės iš dailiojo čiuožimo poros, galbūt Agnės Sereikaitės. Nors ji, kaip ir visi mūsų sportininkai, yra labai jauna. Olimpinis principas – svarbu dalyvauti ir nugalėti save.“

Prizininkams LTOK numatė 200 tūkstančių litų. Tačiau kol kas rezultatai nerodo, kad kažkas iš devynių į Sočį vykstančių tautiečių galėtų tikėtis atsiriekti dalelę šio pyrago.

„Jei sutaupysime, bus gerai. Bet jei ne, būsime labai patenkinti“, – juokėsi D.Gudzinevičiūtė.

LTOK prezidentė žurnalistams pasakojo apie papildomas Lietuvos delegacijos saugumo priemones ir žiemos sporto populiarinimą šalyje.

– Ar pasirengimas žaidynėms vyksta be nesklandumų? - lrytas.lt paklausė D.Gudzinevičiūtės.

– Olimpinių žaidynių planavimas vyksta ne vienerius metus – net arti septynerių. Kai būna numatyta olimpinių žaidynių data, viskas užsakinėjama iš anksto. Bet dabar dar darbymetis, nes liko labai labai nedaug. Žmonės vyksta į Sočį, kad iš anksto viską paruoštų ir lauktų sportininkų.

– Ar imsitės papildomų saugumo priemonių?

– Negalime imtis jokių papildomų priemonių. Saugumą užtikrinta organizatoriai. Kitokios apsaugos skirti negalime. Organizatoriai sako, kad saugumas tikrai bus užtikrintas.

– Galbūt kalbėjote apie saugumą su specialiosiomis tarnybomis?

– Konkrečių pokalbių dar nebuvo. Bet kalbama, kad pokalbis bus.

– Gausiausia Lietuvos rinktinės sudėtis – 9 žmonės rinktinėje. Žiemos sporto atgimimas?

– Viliamės, kad tai tikrai žingsnis į priekį. Gal tų žingsnių bus vis daugiau ir daugiau. Siekiame populiarinti žiemos sporto šakas. Tai – vienas mūsų tikslų. Norinčių slidinėti žiemą yra nemažai, todėl keista, kad žiemos sporto šakos Lietuvoje nėra tokios populiarios kaip Latvijoje ar Estijoje.

– Per Turino olimpines žaidynes buvo kalbėta, kad Lietuva pradės populiarinti egzotines sporto šakas Ignalinoje. Kodėl taip nėra?

– Šis klausimas labiau skirtas federacijai. Sporto šakos plėtra – pirmiausiai federacijos reikalas. Tiesa, į olimpinę šeimą prašosi bobslėjus ir rogučių sportas. Mes palaikysime tokius norus.

– O kur būtų bazė tokioms sporto šakoms?

– Ne mes kuriame sporto bazes. Pradėdama veiklą, federacija turėtų turėti keletą sportininkų ir kurtis bazę. Bazė yra Latvijoje, netoli sienos su Lietuva. Galbūt tai bus nauja Šiaurės Lietuvos sporto kryptis. Pavyzdžiui, Šiauliai geriausiai vysto BMX sportą, nes būtent Latvijoje ši sporto šaka yra labai gerai išvystyta.

***

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Jau nuo vasario 8 dienos stebėkite įdomiausias varžybų transliacijas gyvai ir internete: tv.lrytas.lt. Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite jau dabar „Lietuvos ryto“ televizijos laidose „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“ kiekvieną pirmadienį 21.45 val. ir „Ar žinai, kad?“ darbo dienomis 17 val. 20 min. ir 18 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.