EUROLYGA 2023

Dopingo vartojimu įtariama J.Jefimova nušalinta nuo varžybų

Pasaulio rekordininkė Rusijos plaukikė Julija Jefimova Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) buvo nušalinta nuo varžybų dėl teigiamo dopingo testo rezultato. 21 metų sportininkės diskvalifikacija įsigaliojo nuo sausio 21 dienos.

J.Jefimova gruodį vykusiame Europos čempionate nugvelbė iš R.Meilutytės aukso medalį 50 m krūtine varžybose.<br>AP nuotr. iš archyvo
J.Jefimova gruodį vykusiame Europos čempionate nugvelbė iš R.Meilutytės aukso medalį 50 m krūtine varžybose.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2014, 12:24 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:48 AM

Praktika rodo, kad J.Jefimovos bylos procesas gali trukti nuo mėnesio iki pusmečio, agentūrai itar-tass.com sakė Rusijos antidopingo agentūros direktorius Nikita Kamajevas.

Mėginį pasaulinės dopingo agentūros (WADA) atstovai Los Andžele, kur treniruojasi sportininkė, paėmė dar spalį, kai plaukikė ruošėsi lapkričio ir gruodžio mėnesio startams. Jos organizme buvo rasta dehidroepiandrosterono. Tai -  testosterono pradininkas. Tai populiarus preparatas, kurį naudoja sporto sukčiai.

Pranešama, kad suspenduotas ir kitas Rusijos plaukikas buvęs pasaulio rekordininkas Sergejus Makovas.

 Rusijos plaukimo atstovai dėl skandalo kaltino aplinkinius, bet ne sportininkę. Buvęs Rusijos plaukimo treneris Andrejus Voroncovas aiškino, galbūt sportininkė nesupratusi anglų kalba parašytų medikamentų sudėties.

Pirmoji J.Jefimovos trenerė Irina Viatčanina kaltino su sportininke JAV dirbusį trenerį. Rusijos Sporto ministras Vitalijus Mutko aiškino, kad draudžiamų preparatų sportininkės organizme galėjo atsirasti netyčia, su medikamentais.

Už dopingo vartojimą sportininkai ne tik būna tam tikram laikui pašalinami iš varžybų, bet ir praranda visus medalius, laimėtus nuo to laiko, kai buvo paimtas mėginys.

2013 metų Europos sportininkų rinkimuose J.Jefimova užėmė trečiąją vietą, aplenkdama Rūtą Meilutytę, kuri buvo ketvirta.

Danijoje gruodžio mėnesį vykusiame Europos plaukimo čempionate 25 m trumpajame baseine 21- erių rusė laimėjo 4 aukso medalius. J.Jefimova 50 m krūtine varžybose R.Meilutytę aplenkė vos 0,06 sek. 

Rusijos sportininkė Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalį 200 metrų plaukimo krūtine rungtyje. Pasaulio čempionate ji iškovojo tris aukso medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.