EUROLYGA 2023

Olimpinis čempionas netiki, kad J.Jefimovai dopingą įkišo treneris

Į dopingo skandalą įsivėlusios plaukikės Julijos Jefimovos trenerį Dave‘ą Salo užsipuolusiai Rusijos plaukimo federacijai – olimpinio čempiono atkirtis. 2004 ir 2008 metų olimpinių žaidynių plaukimo nugara čempionas iš JAV Aaronas Peirsolas užstojo buvusį savo trenerį, virš kurio susikaupė didelis įtarimų debesis. Be to, A.Peirsolas metė iššūkį ne tik J.Jefimovai, bet ir visiems papildus vartojantiems plaukikams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 25, 2014, 7:35 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:48 AM

30 metų Tarptautinės vandens sporto federacijos komiteto narys nekomentavo J.Jefimovos skandalo, bet diskutuodamas apie plaukikų vartojamus papildus atrėmė į D.Salo nukreiptas kritikų strėles.

A.Peirsolas tikino, kad D.Salo tikrai negalėjo pasiūlyti J.Jefimovai papildų, kuriuose būtų dopingo preparatų. Esą šis JAV treneris iš viso nesiūlo savo auklėtiniams jokių papildų.

„Ne taip dirba D.Salo“, – tvirtino pats su šiuo specialistu daugelį metų dirbęs ir pasaulinio lygio plaukiku tapęs A.Peirsolas.

Anot amerikiečio, D.Salo plaukikų prašydavo vartoti tik natūralius produktus. Treneris nuolat pažymėdavo, kad plaukikas privalo žinoti tai, ką vartoja, ir už tai atsakyti.

Pastaruoju metu trenerį D.Salo itin puolė buvusi J.Jefimovos trenerė, tvirtinusi, kad išvykusią į JAV rusę iš kelio išvedė būtent Amerikos specialistas.

A.Peirsolas netiesiogiai kritikavo J.Jefimovą ir kitų plaukikų klausė, kam iš viso vartoti neaiškius papildus ir taip rizikuoti. Anot jo, papildai tik didiną galvos skausmą varžybų dieną, nes negali žinoti, ką iš tikrųjų vartojai.

„SwimVortex“ atliktoje plaukikų apklausoje 64 procentai apklaustųjų atsakė, kad nevartoja papildų. 23 proc. juos vartoja, bet atidžiai išnagrinėja sudėtį, o 13 proc. plaukikų vartodami papildus nė nesidomi, kas yra jų sudėtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.