EUROLYGA 2023

Prasidėjo registracija į Vilniaus pusmaratonį

Bėgimo entuziastai gali pradėti mankštinti kojas – jau prasidėjo registracija į tarptautinį bėgimo renginį „We run Vilnius/DNB pusmaratonis“. Mėgėjai ir profesionalai bėgimo batelius sostinės senamiestyje apsiaus gegužės 25 d.

Bėgimo renginiai pastaraisiais metais pritraukia tūkstančius entuziastų.<br>Organizatorių nuotr.
Bėgimo renginiai pastaraisiais metais pritraukia tūkstančius entuziastų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2014, 7:11 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:11 AM

Renginio dalyviai jėgas išbandyti galės NIKE 5 km, 10 km distancijose, arba DNB 21,098 km pusmaratonio trasoje, o mažiesiems bus organizuojamas specialus vaikų bėgimas. Tikimasi, kad visame pasaulyje milijonus bėgikų pritraukiantis renginys Lietuvoje taps didžiausia pavasario bėgimo švente.

„Tarptautinis bėgimo renginys „We run Vilnius/DNB pusmaratonis“ yra šis tas daugiau nei rungtyniavimas tarpusavyje. Tai yra teigiamų emocijų, geros nuotaikos ir šypsenų kupina kelionė, kurioje susitinka daug skirtingų, tačiau turinčių vieną bendrą aistrą – bėgimą – žmonių. Be to, tai puikus įrodymas tarptautinei bendruomenei, kad lietuviai yra aktyvūs, galintys ir norintys bėgti, – pabrėžia renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike" – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. – Tai, kad lietuviai jau serga bėgimo manija, pastebėjome pernai: sulaukėme gausaus dalyvių būrio tiek pačiame renginyje, tiek prieš bėgimą organizuotose nemokamose treniruotėse. Pavasarį vėl kviečiame susitikti bėgimo entuziastus, pasičiupti į kompaniją keletą draugų ir kartu kurti didžiausią pavasarinę bėgimo šventę“.

Įdomūs faktai apie „We run“ renginius:

Pasaulyje šie bėgimo renginiai vyksta jau 5 metus iš eilės.

Per visą savo istoriją renginiai pritraukė 850 tūkst. bėgikų, kurie nubėgo daugiau nei 3 mln. km.

„We run“ bėgimai organizuojami 34-iose pasaulio šalyse: nuo Rusijos iki Nigerijos.

Vien šį sezoną 26-iuose miestuose įvykę „We run“ bėgimai pritraukė daugiau nei 350 tūkst. bėgimo entuziastų, o jų nubėgtas atstumas prilygsta 23 ratams aplink pasaulį.

Gegužę Lietuvoje renginys bus organizuojamas jau trečiąjį kartą. 2012 m. jame dalyvavo šiek tiek daugiau nei 2 tūkst. bėgikų. Pernai, siekiant kuo daugiau bėgimo entuziastų sutraukti į vieną vietą, buvo prijungta 21,098 km DNB pusmaratonio trasa, ir renginys sulaukė 5,5 tūkst. dalyvių. Šiais metais bėgimo renginyje tikimasi sulaukti daugiau nei 7 tūkst. bėgikų.

Norintys dalyvauti tarptautiniame bėgime „We run Vilnius/DNB pusmaratonis“, jau gali pildyti registracijos anketą oficialioje renginio svetainėje: www.werunvilnius.lt. Pirmieji 5 tūkst. užsiregistravusių dalyvių gaus specialius renginio marškinėlius, o registruojantis tradiciškai bus galima aukoti organizacijai „Gelbėkit vaikus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.