EUROLYGA 2023

Du gėjų barus turinčio Sočio meras: „Pas mus nėra homoseksualų“

Rusija ir toliau stebina visą pasaulį. Artėjant žiemos žaidynėms ir nerimstant kalboms apie galimą homoseksualų diskriminaciją Sočyje miesto meras Anatolijus Pachomovas ištarė garsiai nuskambėjusią frazę. Pasak mero, Sočyje nėra gėjų.

Sočio žaidynės kelia daug klausimų dėl gėjų teisių laisvių.<br>AP archyvo nuotr.
Sočio žaidynės kelia daug klausimų dėl gėjų teisių laisvių.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-27 10:38, atnaujinta 2018-02-17 01:50

Nors opozicija sako kitaip, A.Pachomovas yra įsitikinęs savo teisumu, bet žadėjo, kad atvykę homoseksualūs sportininkai ar svečiai problemų dėl to neturės.

„Mes priimsime visus, kurie gerbia Rusijos įstatymus ir nekiša kitiems savo įpročių“, - BBC laidai „Panorama“ teigė Sočio meras.

Opozicijos lyderis Borisas Nemcovas tikina, kad anksčiau mieste buvo keletas gėjų barų.

2013 metų birželį Rusija priėmė įstatymą, kuriuo draudžiama šviesti nepilnamečius netradicinių seksualinių orientacijų temomis. Toks sprendimas buvo traktuojamas, kaip tiesioginis homoseksualų laisvių puolimas.

Prieštaringai vertinamas įstatymas už pažeidimą numato dideles baudas. Kritikai teigia, kad įstatymo interpretacija palanki siekiant stabdyti protestus už gėjų teises.

Paklaustas, ar gėjai turės Sočyje slėpti savo seksualinę orientaciją, A.Pachomovas teigė: „Ne. Mes tik sakome, kad tai – jūsų reikalas, jūsų gyvenimas. Tačiau čia, kur mes gyvename, tai nėra priimtina. Savo mieste jų neturime.“

Tačiau sulaukęs klausimo, ar teiginys – faktas, Sočio meras nebuvo toks užtikrintas. „Nesu tikras. Tačiau aš tokių žmonių nežinau.“ - sakė jis.

BBC „Panorama“ žurnalistas Johnas Sweeney vakarą prieš interviu lankėsi gėjų bare Sočyje. Dauguma ten susirinkusių nenorėjo, kad juos filmuotų, o tie, kurie neprieštaravo, apmąstė kiekvieną pasakytą žodį.

„Maksvoje yra daug klubų, skirtų gėjams. Sočyje turime du klubus. Kai kuriose vietose yra didelis nusistatymas prieš gėjus, o kitose – ne taip ir blogai“, - sakė moteriškus drabužius vilkintis homoseksualas, paprašęs jį vadinti Madam Žu Ža.

Sočio žiemos žaidynių organizacinis komitetas tikina, kad dirba, jog olimpiada būtų atmenama dėl savo atvirumo ir įvairovės.

B.Nemcovas, buvęs viceministras, o dabar – opozicijos lyderis, teigė, kad Sočio mero pasisakymai – juokingi.

„Yra keletas gėjų klubų Sočyje, - sakė B.Nemcovas. - Bet kaip jie išgyvena? Kaip jie nebankrutuoja?“

Praėjusią savaitę prezidentas Vladimiras Putinas tikino, kad Sočio olimpiada – atvira gėjams. „Tik vaikus palikit ramybėje“, - pareiškė jis.

„Mes neturime įstatymo, kuriuo draudžiamos netradicinės orientacijos. Mes esame uždraudę homoseksualų ir pedofilijos propagandą“, - yra sakęs V.Putinas.

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Jau nuo vasario 8 dienos stebėkite įdomiausias varžybų transliacijas gyvai ir internete: https://tv.lrytas.lt. Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite jau dabar „Lietuvos ryto“ televizijos laidose „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“ kiekvieną pirmadienį 21 val. 45 min. ir „Ar žinai, kad?“ darbo dienomis 17 val. 20 min. ir 18 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.