EUROLYGA 2023

Dakaro raliu vadinamoje regatoje - pirmasis lietuvis

Užsimojęs dalyvauti greičiausių sportinių jachtų lenktynėse aplink

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

2014-01-28 19:20, atnaujinta 2018-02-17 00:02

Pernai, pateikęs paraišką dalyvauti kandidatų į „Brunel“ komandą atrankoje, R.Milevičius sėkmingai susidorojo su visais fizinės ir psichologinės parengties testais. Olandai iš dvidešimtis buriuotojų pasirinko tik kelis, tarp kurių buvo iš lietuvis. Vasario pradžioje R.Milevičius išvyks į Londoną, o iš ten - į Lanzarotę (Ispanija), kur bus surengta pirmoji suburtos „Brunel“ komandos treniruočių stovykla.

„Džiaugiuosi įšokęs į buriavimo profesionalų lygą. Per atranką jaudinausi, bet viskas susiklostė gerai. Dabar man liko tik pademonstruoti, ką sugebu. Turbūt ne tiktai fizinė parengtis ir buriavimo įgūdžiai nulėmė sėkmę. Okeaninių lenktynių dalyviams labai svarbu jausti komandos dvasią, pritapti prie kitų“,– kalbėjo iki tol vienvietėmis „Laser“ klasės jachtomis buriavęs R.Milevičius.

„Blunel“ komandoje bus devyni buriuotojai - keturi olandai, danas, belgas, ispanas, lietuvis ir vienas žiniasklaidininkas. Tarptautinei įgulai vadovaus itin patyręs škiperis olandas Bouwe'as Bekkingas. Jis jau šeštąjį kartą dalyvaus pašėlusio greičio okeaninėse lenktynėse „Volvo Ocean Race“. Tiktai olandai ir kinai nusprendė formuoti savo komandas iš jaunų, perspektyvių ir jau patyrusių buriavimo meistrų.

Londono olimpinėse žaidynėse R.Milevičius atstovavo Lietuvai „Laser“ klasės sportinių jachtų regatoje, bet jam pažįstami ir vandenynai. Kreiserinio buriavimo patirties sukaupė „Tūkstantmečio odisėjoje“ - 2009 metais jachta „Ambersail“ perplaukė Ramųjį vandenyną. Vėliau sėkmingai pasirodė sudėtingoje „Rolex Sydney Hobart Yacht Race“ regatoje. Kapitono Simono Steponavičiaus vedama „Ambersail“ tada aplenkė nemažai pajėgių varžovų, pasiekė asmeninį greičio rekordą.

„Kol Lietuvoje nebuvo „Ambersail“, tik svajojome apie dalyvavimą lenktynėse aplink Žemės rutulį. Dabar tokios svajonės virsta realybe. R.Milevičiaus sėkmė - svarbus viso mūsų buriavimo sporto pripažinimas. Daugelio šalių, kuriose buriuojama kur kas aktyviau nei Lietuvoje, komandos naudojasi samdomų profesionalų paslaugomis“, - pažymėjo Lietuvos buriuotojų sąjungos viceprezidentas Raimundas Daubaras.

Šiųmetė regata „Volvo Ocean Race“ startuos spalio 4-ąją Alikantėje (Ispanija). Tai labai brangus sporto renginys, kurį remia garsiausios pasaulio kompanijos. Kol kas tik penkios komandos oficialiai pareiškė norą dalyvauti šiose lenktynėse: „Brunel“ (Olandija), „Dongfeng“ (Kinija) „Pernambuco“ (Brazilija), „Abu Dabi“ (Jungtiniai Arabų Emyratai). Su vyrais varžysis ir viena merginų komanda „SCS“.

Lenktynėms aplink pasaulį iš anglies pluošto specialiai statomi vienodi 20 metrų ilgio „VO 65“ klasės greitaeigiai burlaiviai. Regata po devynių etapų kitų metų birželį finišuos Gioteburgo uoste (Švedija). Vandenynų ralio dalyviams reikės įveikti 72 tūkst. kilometrų atstumą.

Olandų komandos „Brunel“ jachta, kuria rengiasi plaukti lietuvis R.Milevičius, šiuo metu baigiama statyti Didžiojoje Britanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.