EUROLYGA 2023

Dopingo šešėlis: Lietuvos biatlonininko testas – teigiamas

Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) antradienį pranešė Lietuvos biatlono federacijai (LBF), kad vieno iš mūsų šalies biatlonininkų dopingo testo A mėginys buvo teigiamas.

Biatlonininko pavardė kol kas kas nebus skelbiama.<br>123rf.com nuotr.
Biatlonininko pavardė kol kas kas nebus skelbiama.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2014, 9:31 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:57 PM

LBF prezidentas Arūnas Daugirdas lrytas.lt patvirtino, kad gautas toks pranešimas. Jo teigimu, šis sportininkas dalyvavo tarptautinėse varžybose, bet nėra olimpinės rinktinės kandidatas.

Biatlonininko pavardė kol kas kas nebus skelbiama.

"Man šokas. Nors tai ir nesusiję su Sočio olimpinėmis žaidynėmis, vistiek nemalonu. Aiškinsimės", - sakė A.Daugirdas. 

LBF vadovo teigimu, pranešime nėra nurodyta, koks preparatas aptiktas.

Biatlonininkas nušalintas nuo varžybų nuo sausio 28 dienos. Jis turi pateikti paaiškinimus LBF ir IBU.

Kartu su lietuviu įkliuvo ir du Rusijos sportininkai.

Neseniai nuskambėjo plaukimo pasaulį sudrebinęs dopingo skandalą. Tuomet paaiškėjo, kad Rūtos Meilutytės konkurentė Julija Jefimova vartojo draudžiamus preparatus. Ši žinia ypač sukrėtė Rusijos sportą.

„Užsienio žiniasklaida pranešė, jog vienas Lietuvos biatlonininkas ir du rusai yra įtariami dopingo vartojimu. Skelbiama, jog iš mūsų šalies sportininko paimtame A mėginyje rasta draudžiamų preparatų, tačiau kol paaiškės B mėginio rezultatai, biatlonininko pavardė nebus viešinama.

Lietuvos biatlono federacija, reaguodama į masinio informavimo priemonėse pasirodžiusią informaciją dėl suspenduoto sportininko, informuoja, jog pateikiama informacija yra tik įtarimas dopingo vartojimu, todėl nekantriai lauks oficialaus WADA organizacijos pranešimo dėl galutinių tyrimo rezultatų. Paaiškėjus faktams Lietuvos biatlono komandoje bus atliktas vidinis tyrimas ir reikalui esant bus imtasi atitinkamų priemonių.

Tikimasi, jog Sočio olimpinėms žaidynėms, Europos čempionatui bei pasaulio jaunimo pirmenybėms besiruošiančių sportininkų šis skandalas nesutrikdys. Įtariamas sportininkas tikrai nėra į Sočio olimpiadą vyksiančios komandos narys. Lietuvai Rusijoje vyksiančiose žaidynėse atstovaus Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas.

„Lietuvos biatlono federacija yra pasirašiusi antidopingo konvenciją ir jos laikosi. Aš, kaip federacijos prezidentas, tikiu, jog Lietuvos sportininkai sąžiningai ir sunkiu darbu siekia garsinti mūsų šalį“, – federacijos išplatintame pranešime sakė A.Daugirdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.