EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkams Rusijos rinktinė nebaisi

Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Antanas Skarbalius mano, kad mūsų šalies rankininkai atkrintamosiose varžybose gali įveikti Rusijos rinktinę ir patekti į 2015 metų pasaulio čempionatą Katare.

B.Petreikis ir kiti Lietuvos rankininkai atkrintamosiose varžybose dėl teisės žaisti 2015 metų pasaulio čempionate rungtyniaus su Rusijos rinktine.<br>D.Umbraso nuotr.
B.Petreikis ir kiti Lietuvos rankininkai atkrintamosiose varžybose dėl teisės žaisti 2015 metų pasaulio čempionate rungtyniaus su Rusijos rinktine.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Jan 28, 2014, 9:23 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:57 PM

Pastaruoju metu svarbiausiose varžybose stringanti Rusijos rankinio rinktinė bus lietuvių kelyje birželį, kai vyks iš dviejų mačų susidedančios atkrintamosios varžybos.

Šiemet atrankos turnyro grupėje Suomiją, Gruziją ir Turkiją aplenkę Lietuvos rankininkai po 17 metų pertraukos turi realių galimybių sugrįžti į pasaulio pirmenybes, nes savaitgalį ištraukti burtai suvedė su įveikiamais varžovais.

Laimėjo tik du mačus

„Manau, kad su tokia komanda kaip Rusija mūsiškiai gali kautis. Ne tik kautis, bet ir, tikiuosi, nugalėti“, – sakė Lietuvos rankinio federacijos vadovas A.Skarbalius.

Jis pats lankėsi Europos pirmenybėse Danijoje, kur rusai finišavo devinti.

Olego Kulešovo treniruojami Rusijos rankininkai Herninge laimėjo dvejas rungtynes (27:25 prieš Serbiją ir 39:33 prieš Baltarusiją), o pralaimėjo ketverias (28:35 Prancūzijai, 22:24 Lenkijai, 27:29 Švedijai ir 25:33 Kroatijai).

Rusai buvo galingi

Lietuvos rankininkai per šalies istoriją finalinėse varžybose yra dalyvavę tik po sykį – 1997 metais pasaulio pirmenybėse (10-oji vieta) ir 1998 metais Europos čempionate (9-oji vieta).

Kelis kartus lietuviai buvo per žingsnį ir žaidė atkrintamosiose varžybose – tarp jų ir su Rusija 2002 metais – kai pralaimėjo rusams abu mačus.

Tačiau tuo metu Rusijos komanda dar buvo viena stipriausių pasaulyje – dusyk tapę pasaulio čempionais (1993 ir 1997 metais) ir kartą Europos (1996 m.), Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse 2000 metais rusai iškovojo auksą.

Tačiau pastarąjį dešimtmetį Rusijos rinktinė prarado anksčiau turėtą jėgą.

Pirmą kartą per šalies istoriją rusai nepateko į olimpines žaidynes 2012 metais Londone ir pirmąsyk po 50 metų turėjo praleisti pasaulio pirmenybes 2011 metais.

Žaidimas tapo nuspėjamas

„Nėra abejonių, kad Sidnėjaus olimpines žaidynes laimėjusi Rusijos rinktinė buvo stipresnė nei dabar. Dabar jų žaidimas mums turėtų būti parankus, – priminė A.Skarbalius. – Jų žaidžiamas rankinis statiškas, iš anksto suplanuotas. Prie rungtynių metu kylančių situacijų jie prisitaiko lėčiau nei dauguma elitinių komandų.“

Vis dėlto A.Skarbalius pripažino, kad individualiai Rusijos rankininkai yra stipresni už lietuvius. Tiktai vartuose Lietuvos komanda turi geresnį žaidėją, nes Arūnas Vaškevičius kaip senas geras vynas – su amžiumi netampa prastesnis, nors jam jau 40 metų.

Atrankos poros

Dėl teisės žaisti 2015 metų pasaulio rankinio čempionate Katare, Europos zonos atkrintamosiose varžybose kovos šios komandos: Lietuva – Rusija, Vengrija – Slovėnija, Rumunija – Švedija, Lenkija – Makedonija, Serbija – Čekija, Bosnija ir Hercegovina – Islandija, Austrija – Norvegija, Juodkalnija – Baltarusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.