EUROLYGA 2023

Biatlono dopingo skandalas: kaltinama Rusijos olimpietė

Rusijos sporto naujienų portalas championat.com paskelbė į dopingo skandalą patekusių biatlonininkų pavardes. Prie gėdos stulpo stojo Irina Starych ir Jekaterina Jurjeva. Pastaroji turėjo atstovauti Rusijos rinktinei Sočio žaidynėse, tačiau dabar turės būti pakeista.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 6:11 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:59 PM

Šiuos vardus pateikė buvęs Rusijos biatlono federacijos prezidentas keturiskart olimpinis čempionatas Aleksandras Tichonovas.

Antradienį Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) pranešė, kad trys biatlono sporto šakos atstovai įkliuvo vartoję dopingą. Tai – du Rusijos sportininkai ir vienas Lietuvos atstovas.

Kas iš Lietuvos sportininkų pateko į sukčių sąrašą – neaišku. Pasak Lietuvos biatlono federacijos prezidento Arūno Daugirdo, su kuriuo lrytas.lt bendravo antradienį, mūsų šalies sportininkas dalyvavo tarptautinėse varžybose, bet nėra olimpinės rinktinės kandidatas.

J.Jurjeva jau anksčiau buvo įkliuvusi dopingo kontrolieriams. Ji buvo pašalinta 2008-2010 metais. Jeigu paaiškės, kad ši sportininkė ir vėl vartojo dopingą, jai gali tekti visam laikui palikti profesionalų sportą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.