EUROLYGA 2023

Filmo apie A.Šalną premjera - su ašaromis ir lyg Holivude

„Tikiuosi, jūs nematote mano ašarų, nes esate toliau nuo manęs. Ir žiūrint šį filmą mano akyse ne kartą kaupėsi ašaros", - po dokumentinio filmo „Norėjau būti geriausias“ premjeros ištarė buvęs biatlonininkas Algimantas Šalna. Būtent jis - Sarajevo olimpinių žaidynių čempionas - yra ketvirtadienį Vilniuje pristatyto filmo herojus.

A.Šalna per filmo pristatymą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Šalna per filmo pristatymą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:36 PM

Raudonas kilimas, fotografų blykstės, svečių šypsenos, padėkos, taurė vyno ir prisiminimai. Stasio Petkaus ir Gintarės Grikštaitės sukurta dokumentinė juosta apie A.Šalną ketvirtadienio vakarą Vilniaus senamiestyje esančiame „Artis Centrum Hotels" viešbutyje pristatyta iškilmingai ir šiltai.

„Lietuva turi 27 olimpinius čempionus, tačiau pradedant kalbėti apie žiemos olimpiadas, šis ratas gerokai susiaurėja. Todėl norėjosi sukurti filmą apie žiemos olimpinį čempioną. A.Šalna tiko vien dėl savo pavardės, kuri labai susijusi su žiema", - juokavo idėjos autoriai.

Beveik valandos trukmės dokumentinis filmas pasakoja apie A.Šalnos vaikystę, pirmuosius žingsnius slidinėjime, persikėlimą į biatloną, gyvenimą JAV, darbą Jungtinių Valstijų biatlono vyrų ir moterų rinktinėse ir, žinoma, Sarajevo olimpines žaidynes, kuriose A.Šalnai estafečių varžybose pavyko laimėti olimpinį auksą.

„Nesu Holivudo žvaigždė ir neturiu lapelio su žmonių, kuriems reikėtų padėkoti, sąrašo. Bet esu labai visiems dėkingas. Jaudulį ir emocijas, kuriuos sukėlė šis filmas, jausiu dar keletą dienų", - sakė 1984-ųjų olimpinis čempionas.

A.Šalna – vienintelis Lietuvos biatlonininkas, kuriam pavyko iškovoti olimpinių žaidynių aukso medalį.

Sportininkas drauge su Sovietų Sąjungos rinktine triumfavo 1984 metų Sarajevo olimpiados estafečių rungtyje. Visa ketveriukė – A.Šalna, S.Bulyginas, D.Vasiljevas ir J.Kaškarovas – dalyvaus ir filmo premjeroje.

Filmo pristatyme dalyvavo JAV biatlono asociacijos prezidentas ir vykdomasis direktorius M. Cobbas, A.Šalnos žmona Neringa, seserys, treneris A.Jokubauskas, dvejų olimpinių žaidynių dalyvis L.Barila ir kt

Dokumentinę juostą apie žiemos sporto žvaigždę susuko S.Petkus, scenarijaus autorė G.Grikštaitė, operatorius Žilvinas Petkus bei montažo režisierius M.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.