EUROLYGA 2023

Rusai nori suvaržyti ir sportininkų žodžio laisvę

Kai šią savaitę Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas pareiškė, kad sportininkai per spaudos konferencijas galės naudotis absoliučia žodžio laisve, sporto pasaulis pamanė, kad Sočio olimpiados situacijoje atsirado ir teigiamų pokyčių. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad žodžio laisvė išlieka viena iš daugelio Rusijoje įvyksiančių žiemos žaidynių problemų.

Žodžio laisvė – tik vienas iš daugelio įrašų Sočio žaidynių problemų sąraše.<br>AP archyvo nuotr.
Žodžio laisvė – tik vienas iš daugelio įrašų Sočio žaidynių problemų sąraše.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2014, 8:50 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:34 PM

Sočio žaidynių organizavimo komiteto vadovas Dimitrijus Černyšenka trečiadienį pareiškė, kad jis nesutinka su Th.Bacho žodžiais. D.Černyšenka pabrėžė, kad sportininkai per spaudos konferencijas negalės išreikšti savo politinės nuomonės.

Žodžio laisvė – tik vienas iš daugelio įrašų Sočio žaidynių problemų sąraše. Jame taip pat – apsauga, korupcija, homoseksualų teisės, aplinkosauga.

Rusija jau anksčiau yra paskelbusi, kad protestuotojams bus skirtos specialios zonos, kur jie galės reikšti savo nuomonę. Jos – tolokai nuo sporto arenų.

„Savaime aišku, kad žaidynės negali būti naudojamos, kaip politinė arena. Ir nesvarbu, kokie geri tikslai. Jeigu taip nutiks, IOC priims individualius sprendimus, - šią savaitę sakė Th.Bachas. - Kita vertus, sportininkai gali mėgautis žodžio laisve. Jeigu jie norės išreikšti politinę valią per spaudos konferenciją, galės tai laisvai padaryti.“

Tačiau per telefoninę konferenciją D.Černyšenka buvo kategoriškas ir nesutiko su tokiais žodžiais.

„Esame pasirengę priimti visus, nepaisant jų rasės, lyties, religinių įsitikinimų ar seksualinės orientacijos, - sakė jis. - Bet nemanau, kad Olimpinėje chartijoje sportininkams leidžiama išreikšti savo požiūri su sportu nesusijusiais klausimais per spaudos konferenciją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.