EUROLYGA 2023

Biudžetą patvirtinęs LTOK ramina dėl saugumo Sočyje

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) Generalinės asamblėjos eilinėje sesijoje patvirtino biudžetą 2014 metams. Šiais metais jis siekia 17 mln. 880 tūkst. litų.

LTOK Generalinės asamblėjos eilinė sesija.<br>M.Kulbio nuotr.
LTOK Generalinės asamblėjos eilinė sesija.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2014, 1:13 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:55 PM

16 mln. 400 tūkst. šios sumos skyrė pagrindinė LTOK rėmėja loterijų bendrovė UAB „Olifėja“.

Praėjusių metų sausį planuotas LTOK biudžetas siekė 14 mln. litų. Liepą patikslinus jis išaugo iki 17 mln.

Generalinės asamblėjos eilinėje sesijoje LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pasidžiaugė, kad šiais metais į Sočio žiemos olimpines žaidynes vyksta rekordinis sportininkų skaičius – devyni.

Aukščiausias tikslas keliamas šokėjų ant ledo porai Deividui Stagniūnui ir Isabelai Tobias. Jiems prognozuojama 10-15 vieta.

„Tai, kad turime porą dailiajame čiuožime – didelis pasiekimas reprezentuojant Lietuvą. Juos rodys ne kelias sekundes, o penkias minutes ir ne vieną šokį“, - sakė LTOK vadovė.

Prieš žiemos sporto šventę buvo baiminamasi, kad Sočis nebus saugus stipriausiems pasaulio sportininkams, tačiau D.Gudzinevičiūtė suskubo nuraminti.

„Kalbėjome ir su Tarpatautinio olimpinio komiteto (IOC) ir su organizacinio komiteto nariais, buvome susitikę su Vidaus reikalų ministerijos (VRM) ir Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovais. Nežiūrint į grasinimus, nei mūsų, nei užsienio institucijos realių grėsmių nemato. Bet paruošėme sportininkams atmintines, kad išvengti netikėtumų“, - pasakojo D.Gudzinevičiūtė.

Sportininkams patariama į miestą vykti tik esant reikalui, o olimpiniame miestelyje, prezidentės teigimu, saugumas bus užtikrintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.