EUROLYGA 2023

Olimpiečiai reiškia nepritarimą Rusijos įstatymams prieš gėjus

Daugiau kaip 50 buvusių ir

Dvi dienos prieš Sočio olimpiados pradžią – Maskvoje, Sočyje, Londone, Rio de Žaneire ir kituose miestuose bus surengti protestai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Dvi dienos prieš Sočio olimpiados pradžią – Maskvoje, Sočyje, Londone, Rio de Žaneire ir kituose miestuose bus surengti protestai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 31, 2014, 11:44 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:03 PM

Interneto peticija, kurią jau pasirašė daugiau kaip 405 tūkst. žmonių, skelbiama organizacijos „All Out“ ir su homofibija sporte kovojančios „Athlete Ally“ interneto puslapiuose.

Pareiškime abi organizacijos taip pat paskelbė, kad vasario 5-ąją – dvi dienos prieš Sočio olimpiados pradžią – Maskvoje, Sočyje, Londone, Rio de Žaneire ir kituose miestuose bus surengti protestai.

Tarp peticiją pasirašiusių olimpiečių yra į Sočį vykstantys snieglentininkė Belle Brockhoff ir bobslėjaus pilotas Heathas Spence'as, abu iš Australijos, ir kanadiečių slidininkas Mike'as Janykas.

„Palaikome piliečius visoje Rusijoje, raginančius savo vyriausybę sustabdyti kampaniją prieš lesbietes, gėjus, biseksualius ir transseksualius žmones, kuri kursto smurtą prieš gėjus“, - sakoma peticijoje.

„Raginame lyderius visame pasaulyje ir Rusijoje stengtis eliminuoti visus prieš gėjus nukreiptus įstatymus ir ginti visus piliečius nuo smurto ir diskriminacijos Rusijoje“, - sakoma joje.

Visas peticiją pasirašiusių olimpiečių sąrašas skelbiamas athleteally.org.

„All Out“ vykdomasis direktorius Niujorke Andre Banksas (Andrė Banksas) sakė, kad šios olimpiados, kuri yra tarp prieštaringiausiai vertinamų pastaraisiais metais, rėmėjai taip pat turi atsakomybę pareikšti poziciją prieš minimus įstatymus Rusijoje.

Sočio meras Anatolijus Pachomovas šią savaitę BBC televizijai sakė, kad gėjai ir lesbietės yra laukiami žiemos olimpiadoje, jei „gerbia Rusijos Federacijos taisykles“.

Anksčiau šį mėnesį prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad homoseksualūs asmenys gali jaustis „laisvai“ dėl dalyvavimo olimpiadoje, bet taip pat užsiminė, kad „prašom palikti ramybėje vaikus“.

Arkadijus Gyngazovas, kuris anksčiau dirbo vadybininku Maskvos naktiniame klube „Centralnaja stancija“ - populiariame gėjų klube, kur neseniai buvo šaudoma ir buvo įvykdytas išpuolis paskleidžiant dujas, - baiminasi to, kas gali įvykti po olimpiados.

„Manau, kad bus blogiau, nes tarptautinio spaudimo židinys išnyks ir vyriausybė ims daryti, ką tik nori“, - sakė A.Gygnazovas, kuris siekia prieglobsčio Jungtinėse Valstijose, priežastimi nurodydamas gėjų persekiojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?