EUROLYGA 2023

Sočyje įvyks Rytų Timoro debiutas žiemos olimpinėse žaidynėse

Sočyje įvyks Rytų

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 31, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:03 PM

Jaunuolis užsibrėžė du svarbiausius uždavinius: „Noriu, kad visas pasaulis sužinotų apie mano šalį, o dar ketinu užimti mažiausiai 43-iąją vietą slalomo varžybose”, - sakė jis žurnalistams. Šiomis dienomis sportininkas treniruojasi Prancūzijos Alpėse.

Rytų Timoras iškovojo nepriklausomybę tik 2002 metais. Jo sportininkai su nacionaline vėliava debiutavo Atėnų vasaros olimpinėse žaidynėse 2004 metais, bet žiemos olimpinėse žaidynėse šios šalies atletai dar nedalyvavo.

Vienintelio Rytų Timoro atstovo tėvas - Prancūzijos pilietis, o motina kilusi iš Rytų Timoro. „Aš turiu dvigubą pilietybę, - papasakojo Johanas. - Bet mama užaugino mane pagal jos tėvynės tradicijas, todėl laikau save pirmiausia timoriečiu. Dabar mažai kas žino apie mano šalį, ir aš svajoju apie tai, kad per Sočio žaidynių atidarymo ceremoniją visas pasaulis pamatys Rytų Timoro vėliavą mano rankose. Man tai didžiulė garbė”.

Paklaustas, kodėl jis nusitaikė Sočyje į 43-iąją vietą, Johanas nusijuokė. „Aš turiu bičiulį iš Maroko Samirą Azzimani, jis dalyvavo Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse ir užėmė slalomo varžybose 44-ąją vietą. Labai norėčiau pagerinti jo rezultatą”, - paaiškino sportininkas. Rytų Timore beveik ištisus metus laikosi 30 laipsnių kaitra, vėsiau tik jo kalnų rajonuose - plius 15 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.