EUROLYGA 2023

Ignalinoje atidarytas žiemos olimpinis festivalis

Šį savaitgalį Ignalinoje įsikūrusiame didžiausiame Lietuvos žiemos sporto centre vyksta pirmasis žiemos sporto ir pramogų renginys Lietuvoje – „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis. Planuojama, kad per dvi dienas šventėje apsilankys apie 20 tūkst. žmonių, kuriuos į renginį atvykti paskatins ne tik itin plati ir įvairaus amžiaus grupėms pritaikyta programa, bet ir specialios nuolaidos traukinių bilietams.

Šventės akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šventės akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-01 13:27, atnaujinta 2018-02-16 20:06

Festivalio lankytojai gali padedami profesionalių instruktorių išbandyti savo jėgas tokiose sporto šakose kaip biatlonas, kalnų ir lygumų slidinėjimas, greitasis čiuožimas, akmenslydis, ledo ritulys ir kitose.

Nors Ignalinos apylinkėse sniego beveik nėra, žiemos sporto centre trasos yra padengtos dirbtiniu sniegu, todėl sportininkai patenkinti. Jų nebaugina ir stiprokas vėjas, nes dauguma varžybų vyksta užšalusio ežero pakrantėje.

Pirmąkart surengto festivalio ugnį uždegė Ignalinos rajono meras Bronis Ropė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir Sarjevo olimpinis čempionas Algimantas Šalna.

Sekmadienį kalnų slidinėjimo skalomo varžybose dalyvaus ir būsimasis olimpietis Rokas Zaveckas.

„LTeam“ yra ženklas, vienijantis visų sporto šakų rinktines, atstovausiančias Lietuvai įvairiuose čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse. Juo siekiama prisidėti prie Lietuvos sporto įvaizdžio užsienyje formavimo, populiarinti Lietuvos sportininkus šalyje ir visame pasaulyje bei skatinti fizinį aktyvumą tarp visų piliečių, ypač kreipiant dėmesį į vaikus ir jaunimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.