EUROLYGA 2023

JAV čiuožėjas pamiršo plaukimo žvaigždės vardą

Nedažnai olimpiečiai pamiršta, kas yra Michaelas Phelpsas. Bet čiuožėjas ant ledo Scottas Moiras buvo toks patenkintas galimybe iškovoti du olimpinius medalius Sočyje, kad supainiojo garsiojo plaukiko vardą.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 4:48 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:09 PM

„Norėčiau būti Rossas Phelpsas ir laimėti aštuonis medalius ... ką aš ką tik pasakiau?“, -- sutrikęs ir paraudonavęs S.Moiras net užsidengė veidą prieš žurnalistus.

Jo komandos draugai Kanados rinktinėje ėmė kvatoti, o 2010 metų olimpinis čempionas S.Moiras greitai pasitaisė: „Turėjau galvoje Michaelį Phelpsą. Rossas Phelpsas dirba savanoriu Kanados čiuožimo komandoje“.

Michaelas Phelpsas yra iškovojęs rekordinį – 18 aukso medalių kiekį vasaros olimpinėse žaidynėse per įspūdingą karjerą. 8 iš jų laimėjo 2008 metais Pekine.

S.Moiras prisiminė šį JAV plaukiką, nes dailiojo čiuožimo atstovai Sočyje gali laimėti daugiau nei vieną medalį – o taip nėra buvę per pastaruosius 78 metus.

Nuo tada, kai vokietis Ernstas Baieris laimėjo auksą porų varžybose ir sidabrą vyrų asmeninėse varžybose 1936 metais, dailusis čiuožimas tapo tokia specializuota sporto šaka, kad sportininkai susitelkia tik į vienas varžybas.

Tačiau šių olimpinių žaidynių programoje atsirado komandinės varžybos, o tai reiškia, kad pirmą kartą per aštuonis dešimtmečius, čiuožėjai, tokie kaip S.Moiras, gali laimėti du medalius tose pačiose žaidynėse.

„Nuostabu turėti galimybę varžytis dėl dviejų medalių“, - sakė S.Moiras, kuris su partnere Tessa Virtue yra vienas favoritų laimėti Kanadai auksą komandinėse varžybose.

Ketvirtadienį prasidedančiose komandinėse varžybose Kanados, Rusijos, JAV ir Japonijos sportininkai minimi tarp favoritų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.