EUROLYGA 2023

Istorija: šokėjos ant ledo vyras sužalojo pagrindinę varžovę

Sportinė kova ne visada vyksta tik arenose ar stadionuose. Pergalės skonio poreikis kartais būna toks didelis, kad peržengia visas moralės normas. O atsakymų į kylančius klausimus niekas neranda.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 10:22 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:40 PM

Ar žinojote, kad 1994 metų Lilehamerio olimpinėse žaidynėse moterų dailiojo čiuožimo varžybos prasidėjo anksčiau nei buvo numatytos ir pažeidė visus garbingo sporto principus?

Dėmesio centre buvo amerikiečių Nancy Kerrigan ir Tonios Harding dvikova.

Intrigą pakurstė N.Kerrigan užpuolimas likus dviem dienoms iki Jungtinių Valstijų čempionato. Čiuožėjai metaliniu strypu buvo sužeistas kelis.

Jungtinių Valstijų teisėsauga greitai nustatė, kad nusikaltimą organizavo pagrindinės N.Kerrigan varžovės T.Harding buvęs vyras.

Paaiškėjus užpuolimo aplinkybėms, Tarptautinio olimpinio komiteto palaikomas Jungtinių Valstijų olimpinis komitetas ketino išbraukti T.Harding iš rinktinės.

Bet nesant įrodymų, kad su įvykiu susijusi pati sportininkė, šalies olimpinio judėjimo vadovai išsigando galimų teisinių tokio sprendimo pasekmių.

Kone daugiausia iš kilusio šurmulio laimėjo ukrainietė Oksana Bajul bei televizija. Ukrainos čiuožėja, aplenkusi dėl traumos treniruotis nebegalėjusią N.Kerrigan, tapo olimpine čempione ir padėjo savo būsimo populiarumo pamatus.

N.Kerrigan Lilehameryje buvo apdovanota sidabro medaliu, o T.Harding tenkinosi aštuntąja vieta.

Moterų čiuožimo trumposios programos transliacija CBS kanalu pagal žiūrovų skaičių užėmė šeštąją vietą per visą Jungtinių Valstijų televizijos istoriją.

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Jau nuo vasario 8 dienos stebėkite įdomiausias varžybų transliacijas gyvai ir internete: https://tv.lrytas.lt. Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite jau dabar „Lietuvos ryto“ televizijos laidose „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“ kiekvieną pirmadienį 21 val. 45 min. ir „Ar žinai, kad?“ darbo dienomis 17 val. 20 min. ir 18 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.