EUROLYGA 2023

Lietuvos burlenčių čempionas plaukia į tarptautinius vandenis

Pasaulinėse aukščiausio rango burlenčių sporto pirmenybėse šiemet pirmąsyk istorijoje nuskambės lietuvio pavardė. Daugkartinis Lietuvos burlenčių sporto čempionas Karolis Sipavičius ryžosi išmėginti jėgas varžydamasis su garsiausiais buriavimo asais Profesionalių burlentininkų asociacijos (angl. Professional Windsurfers Association – PWA) Pasauliniame ture.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 8:15 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:04 PM

„PWA Pasaulinis burlenčių turas – tai burlenčių Formulė-1. Čia susirenka garsiausi pasaulio burlentininkai, tarp kurių dažniausiai sutinkami Prancūzijos atstovai. Šis renginys, vykstantis nuo Naujosios Kaledonijos iki Vokietijos, nuo Korėjos iki Kanarų salų, esančių Afrikos pakrantėje, pritraukia daugelį burlenčių sporto gerbėjų. Šansas plaukti tarp pačių geriausių stebint minioms aistruolių bus puikus būdas garsinti Lietuvos vardą burlenčių sporte“, – ketinimais dalijasi profesionalus sportininkas.

28 metų kauniečio tvarkaraštyje numatyti mažiausiai trys Europoje vyksiantys 2014 metų Pasaulinio burlenčių turo etapai.

„Galimybė kovoti su daugiau kaip pusšimčiu pajėgiausių planetos burlentininkų – tai neįkanojama patirtis. Labiausiai džiugina, kad ten, kaip ir Lietuvoje, buriuotojų bendruomenė gana draugiška. Net ir patys atkakliausi varžovai jūroje vėliau tampa gerais bičiuliais krante. Pažįstu ne vieną jų. Patyrę vilkai negaili patarimų, tad tikiu, kad grįžęs galėsiu pasidalinti naujomis žiniomis su bendraminčiais Lietuvoje“, – pasakoja K.Sipavičius, padėjęs daugeliui burlenčių sporto mėgėjų siekti geresnių rezultatų.

Šiuo metu buriuotojas sutelkęs dėmesį ties pagrindiniu tikslu – prasibrauti į Pasaulinio burlenčių turo dalyvių gretas. Čia visus pretendentus vertina speciali Profesionalių burlentininkų asociacijos sudaryta komisija. Pagrindiniai kriterijai – ligšioliniai sportininko pasiekimai.

Optimizmo nestokojantis kaunietis neabejoja, kad jo dar neilgoje profesionalaus sportininko karjeroje iškovoti titulai bus pakankamai svarūs. K.Sipavičius yra keturiskart Lietuvos burlenčių sporto čempionas (2011 m. ir 2013 m. – „Formula“ klasėje; 2011 m. ir 2012 m. – „Slalom“ kategorijoje) bei daugkartinis prizininkas įvairiose varžybose Lietuvoje ir Europoje. Be to, jis yra nugalėjęs pirmąkart Lietuvoje surengtose burlenčių lenktynėse „Lietuvos GPS greičio iššūkis 2010“. Platelių ežere burlentininkui pavyko pasiekti tuometinį Lietuvos greičio rekordą – 31,04 mazgų (57,49 km/h).

Jau netrukus K.Sipavičius pradės šiųmetę treniruočių stovyklą buriuotojų itin pamėgtame pietinės Ispanijos kurorte – Tarifoje. Tenykštės oro sąlygos dėl vyraujančio palankaus vėjo itin tinkamos buriavimo entuziastams. Kaunietis svetur treniruojasi jau nebe pirmus metus. Plaukimui burlente ir treniruotėms sporto salėje bei krante jis skiria iki aštuonių valandų kasdien.

Maža to, laisvalaikiu sportininkas savo sukaupta patirtimi dalijasi su pradedančiaisiais burlenčių entuziastais. Buriavimo instruktoriaus darbas – viena iš galimybių kaupti santaupas artėjančiam intensyvių treniruočių ir varžybų sezonui. Debiutuodamas PWA Pasauliniame ture K.Sipavičius viliasi sulaukti didesnio rėmėjų dėmesio, mat dalyvaujant tokio aukšto lygio tarptautinėse varžybose reikalingas keleriopai didesnis biudžetas nei anksčiau. Atitinkamai pagal finansines galimybes prasiplėstų ir planuojamų dalyvauti varžybų skaičius bei geografija. Pasak buriuotojo, didžiosios burlenčių sporto žvaigždės per metus savo sportinei veiklai skiria iki kelių šimtų tūkstančių eurų. Buriavimo sporto aistruoliai visas naujienas apie K.Sipavičiaus progresą, pasiekimus ir įspūdžius iš varžybų jau gali rasti jo vardo profilyje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Ne tik krepšinio aikštelėje ar futbolo stadione ištikimi sirgaliai yra papildomas stimulas siekti pergalių. Burlenčių sportas – ne išimtis. Nors buriavimas Lietuvoje vis dar skinasi kelią tarp populiaresnių sporto šakų, nuoširdžiai tikiuosi sulaukti aistruolių palaikymo, kuris man bus tarsi užslėptos jėgų atsargos, kai šių labiausiai prireiks. Galbūt ilgainiui mano pėdomis paseks ir daugiau Lietuvos burlentininkų – drauge ir išvien mes taptume galingesni“, – sako K.Sipavičius. Kad ir kuriame pasaulio krašte būtų išskleistos lietuvio burės, jas atskirti galima pagal tarptautinį registracijos ženklą LTU-1001.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.