EUROLYGA 2023

V.Strolia finišą pasiekė paskutinis, rusai vėl be medalio

Sekmadienį pasirodymą Sočio žaidynėse pradėjo slidininkas Vytautas Strolia. 21 metų Lietuvos sportininkas mišriojo stiliaus lenktynėse distanciją įveikė per 1 valandą 20 minučių ir 37,2 sekundės. Šiose varžybose slidininkai turėjo dviem skirtingais stiliais – klasikiniu ir laisvuoju – įveikti po 15 km. V.Stroliai nepavyko pasiekti užsibrėžto tikslo. Jis užėmė 67 vietą.

Mišriojo stiliaus lenktynėse pirmasis buvo šveicaras D.Cologna (viduryje), sidabrą iškovojo švedas M.Hellneris (kairėje), o bronzą – norvegas M.Johnsrudas.<br>AP nuotr.
Mišriojo stiliaus lenktynėse pirmasis buvo šveicaras D.Cologna (viduryje), sidabrą iškovojo švedas M.Hellneris (kairėje), o bronzą – norvegas M.Johnsrudas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-09 10:54, atnaujinta 2018-02-16 13:19

Jam prieš startą buvo planuojama 45-60 vieta. Nuo lyderio V.Strolia atsiliko 12 min. 21,8 sek.

Iš viso varžybose dalyvavo 68 sportininkai.

Su paskutiniais slidininkais startavęs lietuvis vis smuko žemyn.

Čempionu tapo šveicaras Dario Cologna. Jis finiše sugebėjo pranokti švedą Marcusą Hellnerį. Pastarasis atsiliko 0,4 sek. Aukso medalį laimėjęs Šveicarijos sportininkas distanciją įveikė per 1 valandą 8 minutes ir 15,4 sekundės.

Trečiąją vietą užėmė Martinas Johnsrudas Sundby. Jis nuo lyderio atsiliko 1,4 sekundės. Norvegas sugebėjo aplenkti Maximą Vylegžaniną, kuris tikėjosi rusams iškovoti pirmąjį medalį.

V.Strolia buvo greitesnis tik už Pietų Korėjos atstovą Jun-Ho Hwangą, kuris nebaigė varžybų.

V.Strolia varžybas pradėjo 64-oje vietoje. Po 3,75 km lietuvis buvo šešiasdešimtoje vietoje. Nuo lyderio jis atsilikinėjo 23 sek.

Po 5,4 km V.Strolia buvo 63-as, o nuo lyderio jis atsiliko 45,4 sek.  Po 9,2 km V.Strolia buvo 65-as. Klasikinio stiliaus etapą V.Strolia baigė 65-oje vietoje. Nuo lyderio jis atsilikinėjo 5 min. 4,7 sek. 18-ajame kilometre V.Strolia buvo 66-as.

Po 20 km V.Strolia jau kovojo dėl to, kad nebūtų paskutinis. Jis buvo 67-as.

Įdomiausi faktai apie V.Strolią.

1. Anykščiuose užaugęs slidininkas labiausiai mėgsta būti gamtoje. „Dievinu vaikščioti po miškus ar laukus ir stebėti, kaip keičiasi metų laikai. Visada neapsakomai gera nuvažiuoti į kaimą ir džiaugtis nuostabia gamta, kurioje daug laiko praleisdavau nuo kūdikystės“, – tvirtino V.Strolia. Jo dėdė gyvena 6 km nuo Anykščių – Vietiškės kaime. Vasarą ten būna daug ūkio darbų ir, kai tik gali, slidininkas padeda juos nudirbti. Jis moka vairuoti traktorių. Jei reikia – mėžia mėšlą, skaldo malkas, ravi daržus, aria, moka dirbti miške prie medžių. „Tėtis stalius išmokė dirbti su mediena“, – pasakojo Vytautas.

2. Vaikystėje būsimasis olimpietis lankė tautinius šokius. V.Strolia šoko nuo 7 iki 14 metų, bet dėl sporto šokių teko atsisakyti: „Šokau su dideliu malonumu. Kai nesugebėjau suderinti slidinėjimo su šokiais, pasirinkau slides.“ Jis tvirtina iš šokių gavęs daug naudos. Pavyzdžiui, tapo vikrus, judesiai labiau koordinuoti.

3. Slidininkas labai myli gyvūnus. Mėgstamiausias – arklys. V.Strolios dėdė augina kumelę, kurią slidininkas šaukia Braške, nors dėdė ją vadina Maže. Retai, bet pasitaiko, kad šia kumele Vytautas ir pajodinėja. „Atvažiavęs visada aplankau Braškę, nunešu kokį skanėstą, iššukuoju. Kai su gyvūnais elgiesi gražiai, kaip jie džiaugiasi mane pamatę!“ – sakė V.Strolia. Slidininkas mėgsta žaisti ir su dėdės kalyte mišrūne Viva. V.Strolios dėdė taip pat laiko kelias karves, jautį, vištų. „Visada svajojau apie namą gamtoje. Tikrai turėčiau gyvūnų“, – sakė slidininkas.

Varžybos. 16 val. 30 min. Diana Rasimovičiūtė dalyvaus moterų 7,5 km sprinto varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.