EUROLYGA

Kamilis II – naujasis Lenkijos karalius

Lenkijoje - žiemos sporto euforija. Šalies sportininkai Sočio olimpiadoje jau iškovojo 4 aukso medalius - dvigubai daugiau nei per visus ligšiolinius šalies pasirodymus žiemos žaidynėse. Dukart šuolių su slidėmis čempionu tapęs Kamilis Stochas paskelbtas nacionaliniu didvyriu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2014, 2:11 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:11 AM

"Stoch zlotych", - juokauja internete lenkai prilipdydami prie užrašo ant 100 zlotų vertės banknoto ("Sto zlotych") vieną raidę.

"Kamilis II - naujasis Lenkijos karalius", - skelbia antraštės interneto portaluose.

Tai, ką Sočio olimpiadoje padarė 26 metų K.Stochas, pateko į šalies ir olimpinių žaidynių istoriją.

Vieną iš dviejų ligšiolinių Lenkijos medalių žiemos žaidynėse 1972 metais buvo laimėjęs irgi šuolininkas su slidėmis Wojciechas Fortuna (1972 m. Sapore). Du aukso medalius vienose žaidynėse šuolininkų varžybose buvo iškovoję tik suomis Matti Nykaenenas ir šveicaras Simonas Ammannas. Pastarasis šuolininkas taip ir neleido auksu pasipuošti lenkų legendai Adamui Malyszui, kur yra laimėjęs tris olimpiniu medalius, bet ne auksinius.

Sočyje K.Stochas antrąją olimpiados dieną triuškinamai laimėjo varžybas ant normalaus tramplino, todėl jautė didžiulį spaudimą prieš antrąją rungtį. Maža to, per treniruotę krito ir susimušė riešą.

Šeštadienį K.Stocho pranašumas prie antrąją vietą užėmusį 41 metų japoną Noriakį Kasai buvo tik 1,3 balo. Abu jie pirmuoju bandymu nušoko po 139 metrus, o antruoju lenko šuolis buvo metrus trumpesnis, tačiau jis gavo geresnius įvertinimus už techniką ir stilių.

"Fantastika, kad su tokiom klaidom laimėjau", - sakė K.Stochas, pripažinęs, kad jo pasirodymas nebuvo idealus.

Šeštadienį Lenkijos nacionalinė televizija dalį savo laidų transliavo iš gimtojo K.Stocho kaimo, kur buvo atvykęs ir šalies premjeras Donaldas Tuskas ir daug kitų garsenybių.

Prieš šeštadienio varžybas Lenkijos rinktinės vadovai ir treneriai padarė sportininkui staigmeną, atvežę į olimpinį kaimelį žmoną. Ewa Bilan-Stoch, kuri anksčiau dirbo fotografe, o dabar yra jo vadybininkė, pasislėpė juodoje dėžėje ir iššoko iš jos, taip nustebinusi čempioną.

Lenkijos olimpinis komitetas Sočio čempionams skirs po 120 tūkst. zlotų (apie 100 tūkst. litų) premijas, tad K.Stochas jau uždirbo 240 tūkst. zlotų. Dar nežinoma, kiek pridės Sporto ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.