EUROLYGA 2023

I.Tobias: „Šokome dėl Lietuvos, o teisėjai - nesvarbu“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 17, 2014, 5:48 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:57 AM

„O jūs matėt, kaip mes šokome? Ir kaip, patiko? Nes mes labai patenkinti“, – ištarė Deividas Stagniūnas. Jis su savo šokių partnere Isabella Tobias pirmadienio vakarą olimpinėje „Iceberg“ arenoje atliko laisvąjį šokį pagal filmo apie Jamesą Bondą „Skyfall“ garso takelį ir gavo 82,6 balo. Geriausias jų sezono rezultatas – 85,55. Paskelbus rezultatus Lietuvos pora gūžtelėjo pečiais ir neslėpė, kad teisėjų skirti balai – per menki jų pasirodymui.

„Taip visada nutikdavo Margaritai (Drobiazko) ir Povilui (Vanagui), taip nutinka ir mums“, – po pasirodymo sakė I.Tobias.

Smulkutei amerikietei,pasiruošimą olimpiadai sutrikdė ir netikėtai patirta trauma – po olimpiados atidarymo ėjusi šokėja susižeidė čiurną. Dėl to ji negalėjo treniruotis tris dienas.

22 metų amerikietę nuolat veidą puošia plati šypsena – jos nenuslopino ir sveikatos problemos. Tačiau po antrojo pasirodymo šokėja neslėpė apmaudo. „Mums svarbiausia, kad treneris mumis didžiuojasi, Lilija Vanagienė mumis didžiuojasi ir Lietuva didžiuojasi. O teisėjai – nesvarbu“, – sakė I.Tobias.

Olimpinių žaidynių debiutantai sekmadienio vakarą trumpojoje programoje nepagerino asmeninio šio sezono rekordo ir užėmė 17-ąją vietą. Pirmasis jų šokis buvo įvertintas 56,40 balo. „Tikėjomės truputį geriau", - po pirmojo pasirodymo prisipažino D.Stagniūnas.

Susumavus abiejų pasirodymų rezultatus I.Tobias ir D.Stagniūnas turi 139 balus ir greičiausiai negerins savo pozicijos, kurią išsikovojo sekmadienio vakarą.

Po šokio - jautrūs šokiai

Nors teisėjų balai nedžiugino Lietuvos šokėjų poros, jie džiaugėsi debiutu olimpiadoje ir dėkojo vienas kitam už ištvermę. Po 3 min. 57 sek. trukusio šokio ant olimpinio ledo I.Tobias apkabino savo šokių partnerį ir žvelgdama jam į akis ištarė: "Tavo mama stebi iš rojaus".

Vėžiu sirgusios D.Stagniūno mamos gyvybė užgeso 2011-aisiais, o prieš mirtį ji paragino sūnų neatsisakyti olimpinės svajonės.

Prieš startą - trauma

- Kaip vertinate savo antrąjį pasirodymą olimpiadoje? - lrytas.lt paklausė D.Stagniūno.

- Viskas gerai. Pračiuožėme normaliai. Esame patenkinti, bet labai pavargę.

- Bet teisėjų sprendimai nedžiugino?

- Pažiūrėsime, ką jie ten parašė.

- Ar I.Tobias trauma labai jums sutrukdė ruoštis varžyboms?

- Žinoma, sutrukdė, nes tris dienas treniravausi vienas. Labai dėkojame Daliui Barkauskui, kuris važinėdavo po pusantros valandos iš kalnų, kad prižiūrėtų Isabellą. Niekam nieko nesakėme, nes tai tik mūsų problema. Svarbiausia, kad pasirodėme olimpiadoje - būti čia yra 100 kartų geriau nei kokiame kitame čempionate.

- Kuris šokis jums patiems labiau patiko - trumposios programos ar laisvosios?

- Abu buvo solidūs, be klaidų. Pažiūrėsime, kokie bus skaičiai.

Pildysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.