EUROLYGA 2023

Latvijos ledo ritulininkų treneris T.Nolanas: „Myliu šią šalį“

Kai sulaukė skambučio ir siūlymo sugrįžti į NHL, Latvijos rinktinės treneris Tedas Nolanas iškart nesutiko. 55 metų specialistas iškėlė sąlygą, kad vėl dirbs su „Buffalo Sabres“ komanda, jeigu galės Sočio žaidynėse toliau vadovauti latviams. NHL metų treneriu išrinktas ir daug patirties turintis T.Nolanas su Latvijos rinktine dirbti pradėjo 2011 metų rugpjūtį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2014, 1:59 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:21 AM

Dabar jis su savo ekipa – Sočio žaidynių ketvirtfinalyje, į kurį pateko 3:1 nugalėję pasaulio vicečempionus šveicarus.

Žaidėjų pagarbą užsitarnavęs specialistas Latvijoje mylimas ir už taktikų išmanymą, ir už mokėjimą įkvėpti komandą.

„Prieš trejus metus sulaukiau kvietimo. Tada nežinojau, kur ta Latvija yra. Tačiau čia pamilau žmones. Tai nuostabi maža šalis. Žmonės čia svetingi ir šilti“, - trečiadienį „Lietuvos ryto“ televizijai T.Nolanas. Jo auklėtiniai trečiadienį 19 val. stos į mūšį su Kanados rinktine.

„Esu iš Kanados pirmosios tautos indėnų odžibve. Tad žinau, ką reiškia būti kitos rasės ir kaip svarbu gerbti kitą kultūrą ir kalbą. Aš įsimylėjau Latviją. Labai džiaugiuosi, kad jie mane pakvietė tapti komandos dalimi“, - kalbėjo specialistas.

- Ar šios žaidynės jums – ypatingos?, - „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Olimpinių žaidynių karštligė" paklausė T.Nolano.

- Niekada negalvojau, kad pateksiu į olimpines žaidynes. Tai pakeitė Latvija. Praeiti atranką buvo neįtikėtina, to momento niekada nepamiršiu. Čia stengiuosi išnaudoti kiekvieną progą, kai galiu pamatyti kitus sporto renginius. Tai vienintelė proga gyvenime.

- Jums pavyko įveikti pasaulio vicečempionus. Kur paslaptis?

- Reikia tikėti savimi ir aikštėje, ir gyvenime. Jei nemanai, kad gali, tai ir nepavyks. Du mūsų žaidėjau yra kovoję NHL finale. Vienas yra laimėjęs. Turime gerą komandą, bet reikia tikėti ir nuolatos dirbti.

- Ar sunku nuo NHL pereiti prie olimpinio ledo ritulio?

- Čia šiek tiek skiriasi ledo paviršius, žaidimo stilius. Šiaurės Amerikoje labai daug kontaktų, o čia žaidimas daugiau pozicinis. Tačiau pabaigoje tau reikia įmušti įvarčiu daugiau nei kitai komandai.

- Ar mokate latviškai?

- Labdien. Labryt. Lis rytu, Sik makse. Išmokau pasakyti labas rytas, paklausti, kaip sekasi.

- Tai reiškia, kad šiek tiek mokate ir lietuvių kalbos.

- Tai graži Kalba. Klystu, bet stengiuosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.