EUROLYGA 2023

Sočio žaidynių organizatorius: „Parodėme, ką žadėjome“

Po 10 metų kelionės ir siekio pristatyti Sočį pasauliui, Dmitrijus Černyšenka jaučia pasididžiavimą, palengvėjimą ir liūdesį vienu metu, nes olimpinės žaidynės artėja prie pabaigos.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-02-21 19:10, atnaujinta 2018-02-16 01:24

D.Černyšenka siekė, kad Sočis taptų žaidynių šeimininku ir vadovavo rengėjų komitetui Rusijai ruošiantis priimti savo pirmąsias žiemos olimpines žaidynes – jo gimtajame mieste prie Juodosios jūros kranto.

Kalbėdamasis su Rusijos sporto aistruoliais prie olimpinės ugnies, kurią supa šešios naujos sporto arenos, D.Černyšenka tvirtino, kad organizatoriai pasiekė tai, ką buvo užsibrėžę.

„Iš savo pusės jaučiamės padarę viską, ką planavome. Mes išpildėme, ką žadėjome, – sakė 45 metų verslininkas. – Iš kitos pusės, viskas artėja prie pabaigos, ir mes tai jaučiame“.

Sočis buvo virtęs milžiniška statybų aikšte kol pastatė visas naujas arenas ir pavertė regioną turistų traukos centru, kaip tikisi Rusija.

Tai kainavo gigantišką sumą – apie 51 milijardą JAV dolerių, iš kurių daug buvo investuota keliams, geležinkeliams, viešbučiams ir kitiems ilgalaikiams infrastruktūros projektams.

„Kaip kilęs iš Sočio, aš pamenu, kad čia būdavo tik krūmai, truputį kranto ar paukščių – iš esmės nieko“, – kalbėjo D.Černyšenka.

Žinoma, Rusija ir Sočis sulaukė daug kritikos dėl įvairiausių dalykų. Būta daug susirūpinimo dėl nepabaigtų viešbučio kambarių, tuščių tribūnų ir palaidų šunų.

Bet D.Černyšenka pažymėjo, kad per žaidynes nepasitaikė rimtų logistikos klaidų, sporto varžybos praėjo sklandžiai, o transporto sistema veikė laiku ir pagal tvarkaraštį.

„Galimybė parodyti pasauliui, kad Sočis yra pavyzdys naujos modernios Rusijos, buvo nepakartojama, – sakė D.Černyšenka. – Dabar visi gali pamatyti, kad esame toli nuo stereotipų. Esame modernūs, produktyvūs ir svetingi“.

D.Černyšenkai ir kitiems rusams didžiausia nesėkmė buvo ledo ritulininkų pralaimėjimas ketvirtfinalyje Suomijai. Aukso medalio iš Aleksandro Ovečkino vedamos šeimininkų rinktinės rusai norėjo labiausiai.

„Tikėjomės, kad Rusijos komanda bus finale, – sakė D.Černyšenka. – Toks buvo laukiamas scenarijus. Bet sportas yra sportas, o Suomijos komanda žaidė daug geriau. Jie buvo tikri profesionalai ir nusipelnė pergalės“.

Jis gyrė Rusijos sirgalius, kad šie nebuvo pernelyg reiklūs.

„Tai reiškia, kad jie turi didelę širdį, sugebėjo likti linksmi ir palaikė kitus sportininkus šiose nuostabiose žaidynėse“.

Žaidynių organizacinio komiteto vadovas rengėsi kelionei į kalnus, kur netrukus bus uždarytos šuolių nuo tramplinų ir akrobatinio nusileidimo trasos. Jų nereikės per kitą mėnesį vyksiančias Parolimpines žaidynes.

D.Černyšenka dar laukia įvertinimų iš Tarptautinio olimpinio komiteto prezidento Thomaso Bacho per uždarymo ceremoniją sekmadienį ir tikisi, kad Sočio olimpiada taps pavyzdžiu kitų žaidynių rengėjams.

Uždarymo ceremonija, kurios detalės nėra atskleistos, irgi turėtų palikti įspūdį pasauliui.

„Mes pateisinsime jūsų lūkesčius, – sakė D.Černyšenka. – Ceremonija bus ypatinga. Parengėme siurprizų, kuriais pasidalinsime su pasauliu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.