EUROLYGA 2023

Dėl ištirpusio sniego triatlone neliko slidinėjimo

Būrys sporto entuziastų šį šeštadienį Vingio parke bėgs, persės ant dviračių, o vėliau nuo jų nušokę vėl tekinomis skuos finišo linijos link, nors ją kirsti turėjo šliuoždami slidėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Feb 22, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:13 AM

Vienas „Snow Challenge“ žiemos duatlono organizatorių Aleksandras Kočetkovas juokauja, kad didžiausia varžybų intriga – ar trasą ženklinančių rodyklių klaidingai nenusukios močiutės.

Šmaikščiosios močiutės – ne vienintelė savaitgalį vyksiančių varžybų organizatorių bėda. Kiaulystę iškrėtė gamta – ištirpo sniegas, tad teko atsisakyti triatlono šliuožimo slidėmis rungties.

Būtent šliuoždami slidėmis šeštadienį sportininkai būtų užbaigę 20, 10 ir 1,5 kilometro ilgio trasą.

Tiesa, yra ir kita medalio pusė. Sužinoję, kad nereikės slidinėti, į varžybas ėmė registruotis daugiau žmonių.

Vilniečiams paprasčiau įšokti į sportbačius nei į slidinėjimo batus.

Nuo vaikų iki čempionų

Pirmą kartą rengiamose žiemos duatlono varžybose Vingio parke galės varžytis mėgėjai, profesionalai ir šeimos.

Mėgėjai turės nubėgti 2,5 kilometro, numinti dviračiu 5 kilometrus ir vėl bėgti 2,5 kilometro. Profesionalai varžysis dvigubai ilgesnėje trasoje, o šeimos rungsis 500 metrų bėgimo, 500 metrų važiavimo dviračiu ir vėl 500 metrų bėgimo distancijose.

Kelioms lietuvių šeimoms iššūkį mes ir svečiai.

Estafetėje dalyvaus dvi šeimos iš Barselonos.

Visų kategorijų nugalėtojai bus apdovanoti medaliais, skaniais prizais ir įskaitiniais taškais, kuriuos susumavus po kitų organizatorių rengiamų varžybų bus galima laimėti 15 tūkst. litų vertės triatlonui skirtą dviratį, tūkstančio litų vertės hidrokostiumą ar tūkstančio litų čekį apsipirkti sporto prekių parduotuvėje.

Entuziastus motyvuoja ne tik prizai, bet ir galimybė išbandyti jėgas su geriausiais. Varžybose dalyvaus ir kylanti Lietuvos triatlono viltis, šalies čempionas šešiolikmetis Titas Pumputis.

Močiutės krečia išdaigas

Varžybų organizatoriams teks pasirūpinti, kad lenktynių metu į trasą nepatektų nei su vaikais Vingio parke laiką mėgstantys leisti tėvai, nei šunys bei jų šeimininkai.

Kad keliai nesusikirstų, bus paženklinta visa trasa. Bet tai nėra taip paprasta, kaip atrodo iš šalies.

„Iš paskos vaikštančios močiutės mėgsta nuimti ženklus arba nusukti juos į kitą pusę.

Galbūt reikės į dviejų metrų aukštį pakabinti, kad močiutės nepasiektų“, – svarstė A.Kočetkovas.

Organizatoriams problemų kelia ir lietuvių įprotis registruotis paskutinę minutę. Neabejojama, kad sugalvojusiųjų startuoti varžybose atsiras ir prieš pat jų pradžią.

„Pradžioje užsiregistravo apie 10 žmonių, bet pastarąją savaitę prasidėjo tikras antplūdis“, – pasakojo A.Kočetkovas.

Organizatoriai paskutinę naktį sužino tikslų užsiregistravusiųjų skaičių, todėl tik tada tampa aišku, kiek riekia dalyvių numerių, medalių, laikmačių.

Dar dalyvius reikia aprūpinti gėrimais, suteikti galimybę apsiprausti po dviračių ruožo.

Būtina paskirstyti jėgas

A.Kočetkovas tikina, kad triatlonas ir duatlonas nėra paprastas sportas, nes asmeninis varžybų planas yra labai žavi šios rungties dalis.

„Tai yra proto mūšis, – sakė A.Kočetkovas. – Čia labai svarbi strategija. Gali labai greitai bėgti pirmąjį ratą, bet tuomet nebeužteks jėgų greitai važiuoti dviračiu.

Taip gali prarasti daug pozicijų. Bet gal po to atsigausi ir pavyks viską kompensuoti greitu finišu bėgant. Svarbu tinkamai paskirstyti jėgas per visą trasą.

Varžybos laimimos ir keičiant rungtį – nuo dviračio į bėgimą arba nuo bėgimo į dviratį. Skaičiuojama kiekviena sekundė – net ir persirengiant ar prausiantis, todėl brangi kiekviena akimirka.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.