EUROLYGA 2023

40-metis norvegas O.E.Bjoerndalenas tęs karjerą iki 2016 metų

Norvegijos biatlonininkas Ole Einaras Bjoerndalenas tęs karjerą iki 2016 metų. Daugiausiai medalių per visą žiemos žaidynių istoriją iškovojęs 40 metų norvegas vis dar „jaučia alkį“|.

Norvegas O.E.Bjoerndalenas žada tęsti karjerą iki 2016 metų pasaulio čempionato Osle.<br>AP nuotr.
Norvegas O.E.Bjoerndalenas žada tęsti karjerą iki 2016 metų pasaulio čempionato Osle.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:55 PM

Niekas neabejojo, kad po Sočio žaidynių O.E.Bjoerndalenas baigs įspūdingą savo karjerą, tačiau 40 metų norvegas nelinkęs sustoti.

Tituluočiausias visų laikų žiemos olimpietis antradienį paskelbė, jog dalyvaus varžybose iki 2016 metų, nors prieš tai pats buvo žadėjęs po šio sezono jau trauktis į pensiją.

„Sezono pradžioje šliuoždamas nuolat jaučiau, kad dar esu alkanas, – savo paskyroje socialiniame „Facebook“ tinkle prisipažino O.E.Bjoerndalenas. – Sugrįžęs iš Sočio, kuris suteikė man energijos ir įkvėpimo, diskutavau su savo komanda, norėdamas nuspręsti, ar privalau pakeisti ankstesnį savo sprendimą. Mūsų išvada buvo ta, kad tęsiu karjerą iki pasaulio čempionato Osle 2016 metais!“.

Sočio žaidynėse triumfavęs biatlono sprinto lenktynėse ir padėjęs Norvegijos komandai laimėti mišrių estafečių varžybas O.E.Bjoerndalenas savo kolekcijoje jau turi 13 olimpinių medalių, iš kurių 8 yra aukso.

Pasaulio čempionatuose jis 39 kartus lipo ant nugalėtojų pakylos ir 19 kartų tapo pasaulio čempionu. „Kanibalu“ pravardžiuojamas biatlonininkas taip pat 6 kartus yra tapęs pasaulio taurės nugalėtoju.

Sočio žaidynėse O.E.Bjoerndalenas taip pat buvo išrinktas Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) nariu, kai laimėjo IOC atletų komisijos rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.