EUROLYGA 2023

Padelio teniso federacija sieks sudominti lietuvius nauju sportu

Pirmadienį Vilniuje surengtas naujos sporto šakos Lietuvoje – padelio teniso – pristatymas. Šių metų sausio mėnesį įkurtos Lietuvos padelio teniso federacijos (LPF) atstovai tikisi, kad ši teniso atmaina sulauks vis didesnio lietuvių susidomėjimo.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2014, 10:37 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:15 PM

Padelio tenisas yra teniso ir sieninio (skvošo) derinys, žaidžiamas poromis su iš stiklo pluošto pagaminta bestyge rakete ir į teniso panašiu kamuoliuku. Padelio aikštelė, kurios išmatavimai – 20x10 m, yra aptverta tvora, kurios galinės sienos dalys yra sudarytos iš grūdinto stiklo ar betono, o šoninės – iš vielos tinklo. Šio žaidimo taisyklės panašios į teniso, tačiau taip pat leidžiama grąžinti kamuoliuką, mušant jį nuo sienos.

„Baigęs sportininko karjerą, susipažinau su padelio tenisu ir jį pamėgau. Tai azartiškas ir dinamiškas sportas, kuriam nereikia specialaus fizinio pasirengimo, todėl žaisti šį žaidimą gali visi. Norime vystyti šią sporto šaką, sudominti kuo daugiau žmonių“, – kalbėjo LPF prezidentas buvęs penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis.

Pernai Dubingiuose įrengtos pirmosiose padelio teniso aikštelės Lietuvoje. Pasak LPF vykdančiojo direktoriaus Arvydo Šutavičiaus, šiemet planuojama įrengti dar 16-18 aikštelių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Druskininkuose, Molėtuose ir Neringoje.

„Džiugu, kad ateina naujos ir įdomios idėjos. Svarbiausia, kad žmonės kuo daugiau judėtų, būtų sveiki“, – sakė padelio teniso pristatymo šventėje dalyvavęs Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Padelio tenisas savo istoriją skaičiuoja nuo 1974 metų, o 1991 metais Madride (Ispanija) įsikūrė tarptautinė padelio teniso federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.