EUROLYGA 2023

Sočio parolimpiada: po V.Putino kalbos – ukrainiečių protestas

Ukrainoje – šalies tragedija, Vakaruose – blaškymasis ir suirutė, o Rusijoje – šventė. Kai penktadienį Sočyje į dangų pakilo saliutai, skelbiantys parolimpinių žaidynių pradžią, žmonės ryškiaspalvius pliūpsnius pasitiko skirtingai. Vieni karo pašonėje plojo ir džiaugėsi, kiti piktinosi, treti nekreipė dėmesio.

V.Putinas stebėjo atidarymo ceremoniją.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
V.Putinas stebėjo atidarymo ceremoniją.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 6:17 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:05 PM

Nepaisant skirtingų požiūrių ir emocijų, Sočyje duotas startas parolimpiadai.

Užgesus emocijoms po Sočio olimpiados, čia ir vėl geriausiai mėgins pasirodyti Rusijos sportininkai. Šios šalies parolimpiečiai turi būti medalių lentelės viršūnėje, leisdami Vladimirui Putinui ploti ir šypsotis, mintyse rezgant karinius planus.

Sočio parolimpinėse žaidynėse dalyvaus ir Ukrainos sportininkai. Tos pačios šalies, su kuria politinius santykius nutraukė organizatorė.

Ukrainiečiai jau sulaukė grasinimų būti pašalintiems iš parolimpiados, kai ketvirtadienį per Ukrainos vėliavos pakėlimo ceremoniją sportininkai skandavo „Taika Ukrainai“. Tokius žodžius Tarptautinis parolimpinis komitetas (IPC) įvertino, kaip politikavimą.

Tačiau Ukrainos sportininkai išnaudojo tribūną savo nuomonei išreikšti. Kai turėjo pasirodyti visa ukrainiečių delegacija su vėliava priešakyje, žiūrovai išvydo kitokį vaizdą. Jie pamatė tik vieną sportininką Michailą Tkačenką, kuris buvo nutaisęs rimtą veidą. Dar 30 Ukrainos delegacijos narių liko nuošalėje.

Tarptautinis parolimpinis komitetas anksčiau keletą kartų pabrėžė, kad sporto šventės maišyti su politiniais įvykiais nederėtų.

Prieš atidarymo ceremonijos startą V.Putinas išsakė savo požiūrį į olimpiadą.

„Tikiuosi, kad parolimpiada sumažins aistras aplink Ukrainą. Svarbu tai, kad situacija liečia ne visus sportininkus, todėl jie galės susitelkti į varžybas“, - „Ria Novosti“ cituoja Rusijos prezidentą.

Parolimpiadoje varžysis 575 sportininkai iš 45 šalių. Sočyje ketinama išdalinti 72 medalių komplektus. Parolimpiada vyks kovo 7-16 dienomis. Sportininkai varžysis penkiose šakose – slidinėjime, kalnų slidinėjima, ledo ritulyje rogutėse, akmenslydyje, biatlone.

Lietuvos sportininkai šiose žaidynėse nedalyvauja, bet į Sočį išvykęs yra Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.