EUROLYGA 2023

A.Sereikaitę įskaudino lietuvių trenerių kalbos

Čiuožėja greituoju taku Agnė Sereikaitė geriausiai iš Lietuvos sportininkų pasirodė Sočio olimpinėse žaidynėse, tačiau grįžusi į tėvynę turėjo atsakyti į nemalonius klausimus. Viskas dėl jos buvusių trenerių Antano Vilčinsko ir Virginijos Vilčinskaitės-Ogulevičienės kritikos dabartiniam devyniolikmetės treneriui čekui Jarmilui Hruzai.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 27, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:40 AM

Lietuviai kaltino J.Hruzą tuo, kad A.Sereikaitės progresas treniruojantis pas jį ženkliai sustojo. Esą mergina neišnaudoja viso savo potencialo, o nuo čekų trenerio bėga visi rezultatais nusivylę sportininkai.

A.Vilčinskui ir V.Vilčinskaitei-Ogulevičienei taip pat buvo skaudu, kad J.Hruza susižėrė visus nuopelnus už A.Sereikaitės rezultatus. Ir tai – tik lašas jūroje, kas buvo išdėstyta ilgame trenerių pasipiktinimo laiške.

Pati sportininkė pyko ant buvusių trenerių.

„Nenoriu komentuoti šios kvailos situacijos, nes nenormalu, ką jie išdarinėja. Teisybės... Ten kas antrame sakinyje galiu pasakyti, kas yra neteisinga“, – Vilniaus oro uoste piktinosi A.Sereikaitė.

Paklausta, ar neketina keisti išties prastų atsiliepimų sulaukiančio trenerio, gėlių puokštę rankoje laikiusi A.Sereikaitė nedaugžodžiavo.

„Prasidės naujas olimpinis ciklas, todėl viskas gali ir keistis, gali ir ne. Savo planų nežinau, nieko nenoriu sakyti“, – kiek pyktelėjusi kalbėjo A.Sereikaitė.

Patikinusi, kad pastaruosius ketverius metus treniruočių sąlygos Čekijoje ją tenkino, čiuožėja pridūrė, kad turi keletą pasiūlymų, kur galėtų tęsti treniruotes.

„Pasiūlymų visada yra. Reikės rinktis geriausią“, – teigė A.Sereikaitė.

Ar A.Vilčinsko ir V.Vilčinskaitės-Ogulevičienės kritika sutrukdė ruoštis startams po Sočio žaidynių?

„Pastarąjį sezoną buvo sunku. Bet tai nebuvo pirmas kartas“, – turėdama galvoje trikdžius iš šalies, sakė A.Sereikaitė.

Sezoną ji įvertino gerai, nors krimtosi dėl rezultatų pasaulio jaunimo čempionate Turkijoje, kur geriausias jos rezultatas – aštuntoji vieta 1500 m distancijoje. Prieš metus A.Sereikaitė 500 m distancijoje buvo ketvirta, o dvigubai ilgesniame nuotolyje – šešta.

„Nenoriu nieko kaltinti ar teisintis, bet varžybos vyko dviejų kilometrų aukštyje ir buvau visiškai be aklimatizacijos. Tuo tarpu suaugusiųjų pasaulio čempionatu esu patenkinta“, – tvirtino čiuožėja.

Planetos pirmenybėse Kanadoje geriausias lietuvės rezultatas – dvyliktoji vieta 1000 m nuotolyje.

Kelis mėnesius Lietuvoje būsianti A.Sereikaitė ketina ilsėtis ir išsilaikyti vairavimo teises. Startai greitojo čiuožimo takuose ant ledo numatyti rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.