EUROLYGA 2023

Plaukikės B.Lašaitė ir E.Kundrotaitė skynė medalius

Netanijoje vykęs atviras Izraelio akvatlono čempionatas ir povandeninio sporto varžybos kaunietėms Birutei Lašaitei ir Ernestai Kundrotaitei buvo sėkmingi. Jos iškovojo aukso ir sidabro medalius, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-03-30 17:03, atnaujinta 2018-02-15 00:18

Dvi Lietuvos povandeninio sporto federacijos viceprezidentės ir tarptautinės kategorijos trenerės bei teisėjos Virginijos Juodeikienės auklėtinės šį mėnesį Izraelyje surengtose akvatlono – imtynių po vandeniu rungtyje – buvo neįveikiamos.

Svorio kategorijoje iki 70 kilogramų kaunietės nugalėjo visas priešininkes ir į Lietuvą parvežė svarbiausius medalius.

16 metų Kauno J.Dobkevičiaus vidurinės mokyklos moksleivė E.Kundrotaitė laimėjo pirmąją vietą, o jai nusileidusi 25-erių Lietuvos sporto universiteto magistrantė B.Lašaitė liko antra.

Pateko į smėlio audrą dykumoje

Pirmąkart į Izraelį vykusios sportininkės tvirtino, jog kovoti varžybose joms nesutrukdė nei jaudulys, nei karštis, nei tuo metu netoliese dykumoje praūžusi smėlio audra.

„Mums atvykus į Izraelį šalia Netanijos prasidėjo stipri smėlio audra. Vėjo gūsiai smėlį atnešė ir iki kurorto, kuriame gyvenome. Turėjome saugoti akis ir kvėpavimo takus – kad smėlis nepakenktų“, – tikino sportininkės.

Viena geriausių savo svorio kategorijoje Lietuvos akvatlonininkių, tarptautinės klasės sporto meistrė E.Kundrotaitė tokį prestižinį apdovanojimą pelnė pirmąkart.

Užpernai mergina laimėjo bronzą Europos akvatlono čempionate, pernai tokį pat medalį parsivežė iš Pasaulio taurės pirmenybių. Neseniai Pasaulio taurės varžybose Kazanėje E.Kundrotaitė taip pat laimėjo bronzą.

Plaukimu užkrėtė ir seseris

Perspektyvi sportininkė E.Kundrotaitė treniruojasi nuo aštuonerių metų. Kasdien baseine ji praleidžia ne mažiau kaip 4 valandas ir trokšta pasiekti dar didesnių pergalių. Daug dėmesio mokslams skirianti dešimtokė laisvo laiko turi nedaug, tačiau jį leidžia prasmingai – mergina mokosi korėjiečių kalbos.

Plaukimu E.Kundrotaitė užkrėtė ir savo seseris. Aštuoniolikametė Justina Kundrotaitė – ilgų nuotolių plaukikė, 2012 metais Egipte sėkmingai pasirodžiusi 6 kilometrų plaukimo maratone atviroje jūroje. Dešimtmetė Erika lankyti baseiną pradėjo vos prieš kelis mėnesius ir taip pat jau siekia pergalių.

Europos čempionatas – Kaune

Tarptautinės klasės sporto meistrė B.Lašaitė tokio lygio akvatlono varžybose Izraelyje dalyvavo pirmąkart. Patyrusi plaukimo su plaukmenimis sporto atstovė siekė savo jėgas išbandyti ir kitoje rungtyje.

„Bandymas buvo labai sėkmingas, nes įveikiau tikrai stiprias akvatlono atstoves ir nusileidusi tik Ernestai iškovojau sidabro medalį“, – džiaugėsi B.Lašaitė.

Daugybę pergalių baseine iškovojusiai kaunietei priklauso du – 200 ir 400 metrų – plaukimo su plaukmenimis Lietuvos rekordai, kuriuos ji pasiekė būdama septyniolikos.

Nuo mažens gabi sportininkė, šiuo metu studijuojanti universitete ir dirbanti kineziterapeute, treniruotėms baseine skiria kelias valandas per dieną.

B.Lašaitės ir E.Kundrotaitės siekis – dalyvauti šių metų spalio 23–27 dienomis pirmąkart Lietuvoje vyksiančiame Europos akvatlono čempionate.

Čempionatas kartu su jaunių pasaulio taurės varžybomis organizuojamas Kaune, „Girstučio“ baseine.

Baseine susirungs per 160 sportininkų iš 12 Europos valstybių. Atstovauti Lietuvai čempionate rengiasi ne tik minėtos sportininkės, bet ir gausus būrys povandeninio sporto entuziastų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.