EUROLYGA 2023

Nemokamo koncerto kaina - fizinių jėgų ir valios išbandymas

Kai kurie ekstremalaus ir mėgėjiško sporto atstovai jau atrado „Nykštietišką triatloną“, o kai kuriems jis – neištyrinėtas. Šių nuotykių lenktynės jau tapo neatsiejama Anykščių krašto dalimi, kaip šių apylinkių istorijos, kultūros pažinimo ir aktyvaus sporto renginys. Kas gi tos nuotykių lenktynės, kurių kiekvienais metais su nekantrumu laukia jų dalyviai?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2014, 2:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:53 PM

Trasų įvairovė

Sparčiai artėjančio „Nykštietiško triatlono“ dalyviai save galės atrasti keturiose trasose. Daugiausiai fizinių jėgų ir valios pastangų reikalaujanti „S-sportas“ Elito trasa, kurioje dalyviai plauks baidarėmis, ne vieną kilometrą turės įveikti dviračiu, bėgs ir vykdys specialias užduotis, kurias sužinos tik nuotykių lenktynių trasoje.

Lenktynių dalyviai maršrutą turės rinktis patys - orientuodamiesi žemėlapiu spręs, kaip nuo vieno iki kito jame pažymėto punkto nuvykti greičiausiai.

Kita, „Armijai ir civiliams“ trasa yra skirta mėgėjams.

Tai trečdaliu sutrumpinta „S-sportas“ Elito trasa. Ši trasa, pasak nuotykių lenktynių organizatorių, skirta tiems, kurie nori ne tik pasivaržyti, tačiau ir iš arčiau pažinti Anykščių kraštą. Joje bus pilna ypatingų užduočių, reikalaujančių ne tik fizinio aktyvumo, bet greito, koncentruoto ir logiško mąstymo.

Be to, dalyviai turės galimybę varžytis ir atskirose rungtyse: baidarių regatoje ir dviračių „rogaininge“. Baidarėmis reikės kuo greičiau aplankyti tam tikrus taškus ir atlikti keletą specialių užduočių, o dviratininkams teks per tris valandas savo pasirinkta seka surinkti kuo didesnį žemėlapyje esančių punktų skaičių ir atlikti juose numatytas užduotis.

Visų nuotykių trasų aprašymai yra renginio puslapyje paskelbtuose lenktynių nuostatuose - kiekvienas ras sau tinkamą ir išsirinks pagal savo pomėgį ar galimybes.

Nuo karių iki šokėjų

Nykštietiškas triatlonas“ ypatingas ne tik trasų, bet ir dalyvių įvairove. Armijai ir Civiliams trasoje išskirtinis dėmesys suteiktas įvairių sričių pareigūnams: policininkai, ugniagesiai, šauliai, kariai, savanoriai, muitininkai ir kt. darbe vilkintys uniformas asmenys dalyvauja atskiroje, „Uniformuotųjų“, užskaitoje.

Visi kiti („neuniformuoti“) šios trasos dalyviai varžosi „Masių“ kategorijoje. Šioje kategorijoje prieš 2 metus komandoje su broliu varžėsi šokėjas Deividas Meškauskas, 2 kartus šią trasą yra įveikęs Seimo narys Algirdas Sysas.

Ir tai dar ne pabaiga – nuotykių lenktynių trasas yra išbandęs ir olimpietis slidininkas Vytautas Strolia. Anykštėnui „Nykštietiškas triatlonas“ yra ypatingas renginys, nes pats Vytautas gimęs ir užaugęs Anykščiuose.

„Šiame renginyje esu dalyvavęs du kartus ir vieną kartą buvau savanoris. Aš jaučiu pareigą dalyvauti tokiame renginyje, kuriame per sportą Anykščiai yra pristatomi daugumai žmonių. Be to, pačiam įdomu aplankyti tokias vietas, kur dar neteko būti. Labai gerai jaučiuosi, kai dalyvauju varžybose gimtuosiuose kraštuose. Tai suteikia ir daugiau jėgų, ir teigiamų emocijų“, – sako Vytautas Strolia.

Nykštietiškame Triatlonas išsiskiria iš kitų panašių renginių dar ir tuo, kad jame pakankamai nemažai ne taip sportiškai nusiteikusių dalyvių, kurie į šį renginį žiūri kaip į pramogą ar išvyką į gamtą. Pavyzdžiui, Baidarių regatą dažnai renkasi romantiškų nuotykių ar naujų potyrių ieškančios poros, o Dviračių rogainingo trasą dažnai išbando tėvelis su savo atžala...

Vis dažniau savo pranašumą prieš konkurentus Nuotykių lenktynėse bando įrodyti įmonių komandos. Kolektyvui renginys tampa pretekstu neformaliam bendradarbių susitikimui ir išskirtine pramoga, juolab po lenktynių dalyvių laukia dar kai kas...

Sportas – tik ledkalnio viršūnė

Nuotykių lenktynės vien varžymusi trasoje nesibaigia. Iškart po jų prasideda pramoginė renginio dalis – apdovanojimai ir beveik 5 valandas truksiantis koncertas.

Išsidalinę apdovanojimus, nusiplovę prakaitą, galbūt pirmosiomis šių metų maudynėmis Šventosios upėje, „Nykštietiško triatlono“ dalyviai iki vidurnakčio linksminsis kartu su juos palaikyti atvykusiais draugais, artimaisiais ir renginio organizatoriais.

O ištvermingiausieji dar ilgai laužo šviesoje aptarinės patirtus įspūdžius su kitais. Tačiau bus ir tokių, kurie nuotykių lenktynėse pailsę, kaups jėgas sekmadienio kultūrinei programai ir pramogoms, kurias garantuoja „Nykštietiško triatlono“ partneriai – Anykščių krašto muziejai, pramogų organizatoriai ir kiti turizmo paslaugų teikėjai.

Į koncertą – pėsčiomis arba su dviračiu

Vakaro pramoginė dalis, pasak organizatorių, atvira visiems norintiems. Tiesa, į renginį jie turėtų atvažiuoti dviračiu arba, automobilį palikę Ankščių miesto pakraštyje, porą kilometrų ateiti pėsčiomis.

Organizatoriai pažadėjo pasirūpinti, kad atvykusiems dviračiais, bus galimybė juos saugiai palikti, o pailsusiems palapinių miestelyje vietos tikrai nepritrūks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.