EUROLYGA 2023

Lietuvių treneris pyko ant teisėjų, lenkų – gyrė lietuvius

Nepaisant pralaimėjimo 2:3 Lenkijos ekipai Lietuvos ledo ritulininkai iš aikštės Vilniuje buvo išlydėti ovacijomis. Pirmąjį pralaimėjimą pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės turnyre patyrusi Lietuvos rinktinė sulaukė ir varžovų trenerio pagyrų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2014, 1:13 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:42 PM

„Jaučiau didžiulį malonumą, todėl pasinėriau į ledo ritulio atmosferą, kurią kūrė ir žiūrovai, ir žaidėjai aikštėje. Man labai patiko Lietuvos rinktinė. Lietuviai kovėsi dėl kiekvieno aikštės centimetro ir stengėsi nepralaimėti dvikovų. Mūsiškiai, savo ruožtu, stengėsi laikytis žaidimo taktinio plano. Kartais tai nepavykdavo, nes tribūnų ir varžovų spaudimas diktavo savo sąlygas. Kartu mačiau, kad mano komanda demonstravo charakterį ir kantrybę“, – kalbėjo Lenkijos rinktinės treneris Igoris Zakharinas.

Varžovų treneris neturėjo priekaištų organizatoriams ir nestabilūs vartai jam neužkliuvo. O Lietuvos rinktinės strategas Berndtas Haake buvo kitokios nuomonės. Pirmajame kėlinyje arbitras neįskaitė lietuvių įvarčio dėl nustumtų vartų.

„Įvartis buvo neįskaitytas teisingai, tačiau vartininkas turėjo būti pašalintas dviem minutėms. Nesu labai patenkintas teisėjais“, – sakė vokietis.

Treneris pasidžiaugė savo komandos žaidėjais, kurie kaip lygūs su lygiais rungtyniavo su turnyro favoritais lenkais. Specialisto nuomone, lenkai turėtų žaisti aukščiausiame divizione.

„Jautėme pagarbą, bet nebijojome. Žinojome, kad jie stiprūs tiek individualiai, tiek kaip komanda. 60 minučių neleidome jiems jaustis geresniais. Atlikome daug smūgių, turėjome geresnių progų.

Jautėme didelę pagarbą lenkams, bet nebijojome ir žinojome, kad jie žaidžia individualiai ir komandiškai taktinį ledo ritulį. 16 minučių jie nebuvo geresnė komanda, turėjome daugiau galimybių, bet jie pelnė įvarčius po dėkingų situacijų“, – kalbėjo B.Haake.

Trečiadienį Lietuvos rinktinės laukia dvikova su britais, o mūsų šalies ledo ritulininkai nusiteikę optimistiškai.

„Atsiminsiu šias rungtynes, kaip tokias, kur komanda kovėsi. Taip išėjo, kad lenkai aukštesnio vidutinio meistriškumo komanda, bet mes irgi turėjome savo galimybių.

Manau, kad mūsų komanda po rungtynių išėjo pakelta galva. Ir Dainius (Zubrus. – Red.) rūbinėje sakė, kad šios rungtynės parodė, jos mes galime žaisti su daug komandų“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės veteranas Šarūnas Kuliešius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.