EUROLYGA 2023

Rusija nepanoro rodyti pergalingos ukrainiečio V.Klyčko kovos

Volodymyras Klyčko apgynė pasaulio bokso sunkaus svorio čempiono vardą.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

2014-04-27 02:47, atnaujinta 2018-02-14 11:52

38 metų Ukrainos milžinas šeštadienio naktį nepaliko jokių vilčių iššūkį jam metusiam Samojos australui Alexui Leapai. Oberhausene (Vokietija) vykusioje dvikovoje pasaulio čempionas pagal WBA, IBF, WBO ir IBO versijas jau penktajame raunde varžovą pasiuntė į nokautą.

„Aš nenoriu matyti daugiau kaip penkių raundų“, – kalbėjo ukrainiečio treneris Johnathonas Bankas dar šios dvikovos išvakarėse.

Titulą gynęs V.Klyčko idealiai įvykdė trenerio planą. 198 cm ūgio ir 112,2 kg svorio Ukrainos milžinas jau po dviejų minučių penktajame raunde baigė kovą su 183 cm ūgio ir 112,5 kg svorio varžovu, pasiuntęs jį ant grindų.

„Man nebuvo lengva, nes mano galva dabar Ukrainoje, – neslėpė po pergalės V.Klyčko. – Tai, kas dabar vyksta mano tėvynėje, tiesiogiai liečia visą pasaulį“.

Ringe šeštadienio naktį nebuvo lygiavertės dvikovos. Nors du boksininkai priklauso tai pačiai svorio kategorijai, jie boksuojasi skirtingose lygose.

Oberhauso „Konig Pilsener“ arenoje susirinkusiems 12 500 žiūrovų didesnį įspūdį padarė dar prieš šį mačą vykęs šou negu pati dvikova.

Kai ringe pasirodė V.Klyčko, jo brolio žmona Natalija sugiedojo Ukrainos himną.

Rusijos televizijos kanalai kategoriškai atsisakė transliuoti šią kovą, todėl įvertinus visą geopolitinį kontekstą, būtent Oberhauso arenoje galingai nuskambėjęs Ukrainos himnas buvo viena iš įsimintiniausių vakaro akimirkų, kurią stebėjo TV žiūrovai visame pasaulyje.

Iki intervencijos į Krymą ir jo okupacijos Rusijos TV kanalai nuolat rodė brolių Klyčko dvikovas ringe. Jie turėjo teisę rodyti ir šią dvikovą, bet šį kartą jau nusprendė, jog Rusijos bokso gerbėjams neverta matyti dar vienos Ukrainos milžino pergalės.

Ringo kampe savo brolio triumfu džiaugėsi ir Vitalijus Klyčko. Į politikos vandenis nėręs 42 metų ukrainietis pernai prarado pasaulio bokso sunkaus svorio čempiono titulą pagal WBC versiją, tačiau jo brolis nusiteikęs netrukus surinkti visus penkis skirtingus čempiono diržus.

Gegužės 10-ąją amerikietis Chrisas Arreola ir kanadietis Bermane'as Stivene'as Los Andžele išsiaiškins, kuris iš jų užsijuos laisvą WBC čempiono diržą ir vėliau kausis su jaunesniuoju Klyčko.

Beveik dešimtmetį neįveikiamas Volodymyras Klyčko Oberhause laimėjo jau 62-ąją kovą (53-ąją nokautu), per savo karjerą patyręs tik tris pralaimėjimus.

Jis pasiruošęs dar kartą pasaulį privesti išklausyti Ukrainos himną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.