EUROLYGA 2023

G.Kasparovas FIDE prezidento rinkimuose tikisi Lietuvos paramos

Šachmatų didmeistris, Rusijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-09 15:00, atnaujinta 2018-02-14 03:23

Lietuvoje besilankantis G.Kasparovas penktadienį šachmatų plėtros perspektyvas aptarė susitikęs su Jaunimo ir sporto reikalų komisijos nariais, kitais parlamentarais, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, sporto federacijų atstovais.

„Atvykau vykdydamas savo rinkimų kampaniją, norėjau išsakyti savo požiūrį savo programą, savo pasiūlymus, ką galima padaryti dėl šachmatų sporto sklaidos, tiek visame pasaulyje, tiek Lietuvoje, ir labai rikiuosi, kad šis susitikimas paskatins Lietuvą greičiau priimti sprendimą, ką Lietuva palaikys FIDE rinkimuose“, - sakė G.Kasparovas.

„Tikiuosi, kad jau birželį Lietuva paskelbs savo poziciją ir labai tikiuosi, kad kaip demokratinė valstybė su turtingiausiomis šachmatų tradicijomis Lietuva mane palaikys“, - pridūrė šachmatų pasaulio legenda ir Rusijos opozicijos veikėjas.

Jis pabrėžė, kad jo oponentas rinkimuose - Kremliaus remiamas „jau 19 metų FIDE vadovaujantis Kirsanas Iliumžinovas, matyt, besitikintis šiame poste likti amžinai“.

G.Kasparovas - Rusijos šachmatų didmeistris, pasaulio čempionas (1985– 2000), vienas stipriausių visų laikų šachmatininkų bei vienas įžymiausių mūsų dienų šachmatininkų. 2005 metais jis baigė sportinę karjerą. Dabar G.Kasparovas dalyvauja politikoje, jis tapo vienu iš Rusijos opozicijos lyderių.

Paremti G.Kasparovo kandidatūrą kovo mėnesį paragino buvęs valstybės vadovas Vytautas Landsbergis kartu su Latvijos ir Estijos politikais Arčiu Pabriku ir Martu Laaru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.