EUROLYGA 2023

Lietuvos kilnaus sportinio elgesio prizas bus įteiktas V.Adamkui

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus pirmadienį bus apdovanotas pagrindiniu 2013 metų Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto prizu, kuris jam skirtas už olimpinių idealų ir vertybių sklaidą ir propagavimą, sveiko gyvenimo būdo puoselėjimą, kilnaus elgesio supratimą ir gero pavyzdžio auklėjamąją galią.

V.Adamkus bus pagerbtas už olimpinių idealų ir vertybių sklaidą ir propagavimą.<br>P.Mantauto nuotr.
V.Adamkus bus pagerbtas už olimpinių idealų ir vertybių sklaidą ir propagavimą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

2014-05-15 13:41, atnaujinta 2018-02-13 22:14

Tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vykdomasis komitetas, gavęs LKSEK teikimą.

87 metų V.Adamkaus kandidatūrą pasiūlė jį artimai pažįstanti sporto žurnalistė Marytė Marcinkevičiūtė, kuri yra parašiusi kelias knygas apie prezidentą.

„V.Adamkus buvo ilgametis Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjimo ir sporto sąjungos pirmininkas, valdybos narys. Jis buvo aktyvus LTOK atgimimo pradininkas, visomis išgalėmis rėmė LTOK tarptautinio pripažinimo siekius. Vėliau aktyviai dalyvavo LTOK veikloje, buvo atstovas Šiaurės Amerikoje. Būdamas Lietuvos prezidentas dvi kadencijas globojo Lietuvos mokinių olimpinį festivalį, o savo asmeniniu pavyzdžiu puoselėja sveiką gyvenseną ir kilnų elgesį“, - rašoma laureato pristatyme.

LTOK Garbės diplomus nuspręsta įteikti trims sporto puoselėtojams: už pavyzdinę trenerio veiklą - irklavimo treneriui ir sporto veteranui Algirdui Kazimierui Areliui (pristatė Lietuvos irklavimo federacijos generalinė sekretorė Inga Daukantienė), už pavyzdinę sporto ir visuomeninę veiklą - taekvondo treneriui Žymantui Bražiūnui (pristatė Lietuvos taekvondo federacijos prezidentas Aleksandras Leonavičius), už pavyzdinę sporto ir mokslinę veiklą – aktyviam sportinio ėjimo organizatoriui Juozui Albinui Genevičiui (pristatė Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidentas Kastytis Pavilonis).

Apdovanojimo ceremonija bus surengta LTOK būstinėje.

LKSEK atkreipia dėmesį, kad šiemet nebuvo gauta prašymų apdovanoti asmenis už kilnius poelgius sporto varžybose, tačiau tiki, kad tokių buvo, tik apie juos nebuvo viešai paskelbta. Komitetas ragina sporto bendruomenę aktyviau teikti pasiūlymus dėl kilnių poelgių pagerbimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.