EUROLYGA 2023

Treniruotėse toli skriejantis diskas suteikė vilčių V.Aleknai

Kol lietuviai stebisi Virgilijaus Aleknos sprendimu dar nesitraukti iš disko metimo sektoriaus, pats 42 metų sportininkas žavi lengvosios atletikos specialistus ir aistruolius visoje Europoje. Pačioje sezono pradžioje beveik 65 metrus diską nusviedęs ir asmeninį 2013-ųjų rezultatą pagerinęs sportininkas sulaukė pripažinimo. Europos lengvosios atletikos asociacija išrinko jį geriausiu balandžio mėnesio žemyno lengvaatlečiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

May 15, 2014, 7:14 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:44 PM

„Žinokit, nustebinote mane“, – sulaukęs simbolinių portalo lrytas.lt sveikinimų, iš nuostabos net nusijuokė V.Alekna.

Legendinis Lietuvos disko metikas ramiai ruošėsi sezonui Ispanijoje ir balandžio viduryje varžybose Vilniuje nusviedė įrankį 64 m 70 cm. Tai – keturiais centimetrais daugiau nei geriausiu bandymu per visus 2013 metus.

Diską Kalnų parke balandžio 16-ąją švystelėjęs V.Alekna pasiekė geriausią rezultatą Europoje. Tačiau olimpine ramybe nuolat spinduliuojantis lengvaatletis to nesureikšmino.

„Tas rezultatas – pakankamai eilinis. Nelabai buvo dėl ko mane rinkti. Na, bet jei nusprendė, tai nusprendė. Galbūt atsižvelgė į mano ilgametę karjerą. Tikrai malonu. Tik nepriimu to kaip kažkokio ypatingo įvertinimo, nes tai tik sezono pradžia ir rezultatai bus tikrai geresni“, – pažymėjo V.Alekna.

Kodėl viltį sudalyvauti net šeštosiose olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire 2016 metais turintis sportininkas toks tikras?

Pasirodo, treniruotėse šiemet V.Alekna diską yra nusviedęs kur kas toliau. Be to, Vilniuje geriausią sezono rezultatą pasiekęs disko metikas varžybose dalyvavo ir sunkinančiomis aplinkybėmis.

Apie gyvos disko metimo sektoriaus legendos sezono pradžią su V.Alekna kalbėjosi portalas lrytas.lt.

– Vilniuje pagerinote praėjusių metų rezultatą. Ar esate patenkintas tokia sezono pradžia?

– Rezultatas tikrai neblogas. Gal tikėjausi numesti daugiau, bet grįžęs iš stovyklos Kanaruose sirgau ir varžybose dalyvavau turėdamas temperatūros. Tačiau planuoju diską mesti dar toliau.

– Prieš du mėnesius sakėte, kad šiemet norėtumėte diską numesti 67 metrus. Ar lūkesčiai po neblogo starto nekinta?

– Sunku pasakyti. Dabar būtų nelengva pademonstruoti šį rezultatą, bet geriausią formą planuoju įgyti antroje sezone dalyje. Rugpjūtį galbūt jau ir pavyks tai padaryti. Juolab, kad treniruotėse jau buvo pavykę pasiekti 67 metrų ribą.

– Deimantinės lygos varžybose Katare jūsų rezultatą pagerino tik lenkas Piotras Malachowskis, diską numetęs 66 m 72 cm. Kokį įspūdį palieka varžovai?

– P.Malachowskis tikrai yra stiprus. Kadangi gegužės mėnuo tik įpusėjo, disko metikai dar nėra pasiekę geros formos. Todėl kuo toliau, tuo rezultatai bus geresni. Apie 67 metrus diską metė ir Robertas Hartingas, o tai šiuo metu yra tikrai nemažas rezultatas. Jis su P.Malachowskiu pranoksta kitus disko metikus visa galva.

– Kaip šiuo metu vyksta jūsų treniruočių procesas?

– Baigiau treniruočių stovyklą Ispanijoje, kur viskas praėjo pakankamai sklandžiai. Padariau viską, ką norėjau.

– Kada artimiausiu metu ketinate švystelėti diską tarptautinėse varžybose?

– Nesu tikras, bet gegužės 27-ąją galbūt dalyvausiu Liudviko Daneko vardo varžybose Turnove, Čekijoje. Ten norėčiau pagerinti Vilniuje pasiektą rezultatą.

Be to, birželio 5-ąją laukia Deimantinės lygos etapas Romoje. Turiu pakvietimą ir į turnyrą Niujorke birželio 14-ąją. Tačiau abejoju, ar ryšiuosi tokiai tolimai kelionei. Varžybų bus ir Lietuvoje, bet, aišku, svarbiausias startas – Europos lengvosios atletikos čempionate Ciuriche (rugpjūčio 12-17 d. – Red.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.