EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkui – Islandijos lygos sidabras

Hafnarfjordziro „Haukar“ klubas, kuriame antrą sezoną žaidė Lietuvos rankininkas Giedrius Morkūnas, antrus metus iš eilės užmynė ant to paties grėblio. „Haukar“ užėmė pirmąją vietą Islandijos lygos reguliariajame sezone, bet turėdamas aikštės pranašumą patyrė nesėkmę finalo serijoje ir tenkinosi sidabro medaliais.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

May 16, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:10 PM

Ketvirtadienį lemiamose finalo rungtynėse „Haukar“ po lygios ir permainingos kovos savo aikštėje 28:29 nusileido Vestmanajaro IBV klubui.

IBV rankininkai laimėjo seriją 3:2 ir pirmą kartą tapo Islandijos čempionais.

„Vanagai“ (taip iš islandų kalbos verčiamas žodis „Haukar“) finalo serijoje pirmavo 2:1, bet atsidūrę visai šalia tikslo užbaigti darbo nesugebėjo.

Vartininkas G.Morkūnas ir jo komandos draugai su didelėmis problemomis buvo susidūrę jau pusfinalyje, kuriame atsiliko nuo kitos Hafnarfjordziro miesto komandos FH 1:2. Bet tąkart priremti prie sienos „Haukar“ rankininkai sugebėjo perimti iniciatyvą ir laimėjo seriją 3:2.

Tiesa, visai tuščiomis rankomis „Haukar“ neliko. Šis klubas prieš porą mėnesių iškovojo Islandijos taurę.

Pernai „Haukar“ irgi užėmė pirmąją vietą Islandijos lygos reguliariajame sezone, bet finale pralaimėjo Reikjaviko „Fram“ komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.