EUROLYGA 2023

T.Stankevičius – Ukrainos rankinio taurės laimėtojas

Ukrainos rankinio pirmenybėse labai nesėkmingai žaidęs Zaporižės ZTR klubas reabilitavosi nacionalinės taurės turnyre. ZTR rankininkai, tarp kurių buvo lietuvis Tadas Stankevičius, finale po baudinių serijos nugalėjo šių metų šalies čempionę Zaporižės „Motor“ ekipą 28:26 ir trečią kartą iškovojo Ukrainos taurę.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

May 18, 2014, 4:59 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:32 PM

Južne surengtame Ukrainos taurės finalo ketverte ZTR sužaidė dvejas skirtingas rungtynes. Pusfinalyje ZTR be jokio vargo sutriuškino kitą Zaporižės miesto komandą 38:19 (21:8), o finale iki paskutiniųjų akimirkų atkakliai grūmėsi su „Motor“ rankininkais.

60 minučių kovos neišaiškino nugalėtojų, todėl komandoms teko mesti baudinius. Prie 7 metrų linijos tvirtesni buvo ZTR žaidėjų nervai. Jie laimėjo baudinių seriją 3:1, o rungtynes 28:26 (12:13, 25:25).

23 metų T.Stankevičius pusfinalyje įvarčių nepelnė, o finale įmetė 2 įvarčius, tarp jų vieną per baudinių seriją.

ZTR šalies taurę iškovojo trečiąjį kartą. Prieš tai šis klubas antrąjį pagal svarbą Ukrainos rankinio prizą laimėjo 2001 ir 2011 metais. Pernai taure džiaugėsi „Motor“, užpernai – Poltavos „Dynamo“.

Laimėję taurę ZTR rankininkai bent iš dalies reabilitavosi už prastus rezultatus Ukrainos čempionate. Jame ZTR buvo keliama užduotis tapti čempione, tačiau ši komanda tenkinosi tik bronzos medaliais.

Pirmenybių auksą iškovojo „Motor“, sidabrą – Južno „Portovyk“.

Nesėkmingas žaidimas kainavo darbą nuo praėjusių metų vasaros ZTR ekipą treniravusiam Artūrui Juškėnui. Likus vos kelioms savaitėms iki sezono pabaigos klubo vadovai nutraukė sutartį su klaipėdiečiu ir į jo vietą paskyrė olimpinį čempioną Oleksandrą Rezanovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.