EUROLYGA 2023

Garbingą apdovanojimą pelnęs V.Adamkus linkėjo būti kilnesniais

Pirmadienį sušlubavus sveikatai, buvęs šalies prezidentas Valdas Adamkus važiavo ne atsiimti apdovanojimo, o pasuko ligoninės link. Prezidentui sutriko širdies darbas, todėl naktį teko praleisti medikų priežiūroje.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

May 20, 2014, 6:41 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:26 PM

Antradienį namo išleistas V.Adamkus jautėsi geriau, tik gydytojai primygtinai liepė nepersitempti ir pailsėti.

Pirmadienį Lietuvos tautinis olimpinis komitetas pagerbė 2013 metų Lietuvos kilnaus sportinio elgesio laureatus. Pagrindinis prizas už olimpinių idealų ir vertybių sklaidą, sveiko gyvenimo būdo puoselėjimą skirtas kadenciją baigusiam prezidentui V.Adamkui.

Pasijuto blogai

Buvęs šalies vadovas V.Adamkus ketino dalyvauti ceremonijoje – jis pasiruošė vykti, tačiau visai netikėtai pasijuto prastai. Situaciją įvertinęs šeimos gydytojas nurodė važiuoti į ligoninę.

„Žinau, kad vakar turėjau būti ten, bet vietoje to, kad automobilis važiuotų į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą, jis turėjo šauti į Santariškių ligoninę.

Šiandien, kad nereikėtų būti ligoninėje, išleido, tačiau liepė pagulėti. Medikai darė viską ką galėjo, kad atstatytų mano širdies ritmą“, – portalui lrytas.lt sakė V.Adamkus.

Buvęs šalies vadovas sakė, kad LTOK apdovanojimas jam tikra staigmena. V.Adamkus pasidalijo mintimis apie kilnumą olimpiniame sporte – anot jo, aukšta moralės ir elgesio kartelė turi būti iškelta ne tik sporte, bet ir Lietuvos gyvenime plačiąja prasme.

Akcentavo vertybes „Aš džiaugiuosi, kad sportininkai pirmieji įgyvendina šią idėją. Tik aš asmeniškai norėčiau tai praplėsti. Manau, kad jeigu kilnus sportas, kilni laikysena įsivyrautų tarp žmonių, tautų ir bendruomenių, pasaulis atrodytų kitaip“, – sakė V.Adamkus.

Jo nuomone, Lietuvoje vis dar trūksta pagarbos vienas kitam tiek tarpusavio bendravime, tiek dirbant ir sportuojant.

„Aš kalbu apie principą. Kilnus elgesys, kilni kova, kilnios varžybos, kilnus bendravimas... Tai duoda visai kitokius rezultatus.

Jeigu savo gyvenimą pagrįstume šiais principais, daug problemų dingtų bendruomeniniame ir valstybiniame gyvenime. Čia kalbu apie lietuvių tautą“, – akcentavo V.Adamkus.

Apdovanojo skatinančius kilnų elgesį

Anot LTOK prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, kad be kilnaus elgesio, olimpizmas ir visas sportas prarastų prasmę.

„Kalbėdami apie kilnų elgesį įsivaizduojame sportininką, kuris gerbia varžovą, kuris galbūt paaukos rezultatą, kad padėtų kažkam kitam. Šį kartą norime pasveikinti Mokytojus, kurie įskiepija supratimą apie kilnų elgesį“, – pirmadienį kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

LTOK prezidentė tikėjosi, kad jai teks garbė įteikti pagrindinį prizą žmogui, iš kurio rankų pati gavo ne vieną apdovanojimą. „Deja, sužinojome, kad V. Adamkus atvykti negalės. Prizą jam būtinai įteiksime“, – pirmadienį sakė D.Gudzinevičiūtė.

Lietuvos kilnaus sportinio elgesio apdovanojimai surengti 21-ąjį kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.