EUROLYGA 2023

Latvių ir baltarusių mače – muštynės ir aistros dėl įvarčio

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 12:12 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:13 PM

Latvijos ledo ritulio rinktinei nebeliko kur trauktis. Norėdami patekti į pasaulio čempionato Minske ketvirtfinalį, lietuvių kaimynai turės laimėti paskutiniąsias B grupės rungtynes.

Tai paaiškėjo po to, kai Latvijos ledo ritulio rinktinė priešpaskutinėse grupės rungtynėse 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) nusileido čempionato šeimininkams baltarusiams.

Rungtynės neapsiėjo be incidentų. Mačo įkarštyje įtampos neatlaikė abiejų rinktinių ledo ritulininkai. Po konflikto įvyko masinis žaidėjų susistumdymas, vieni kitiems priešininkai mosavo kumščiais.

Du įvarčius latviai praleido vos per 33 sekundes, kai pirmojo kėlinio viduryje pasižymėjo Geoffas Plattas (8:07) ir Michailas Grabovskis (8:40).

Antrojo kėlinio viduryje (33:49) Arturas Kulda sušvelnino rezultatą (1:2), bet jo išlyginti taip ir nebepavyko. Ne gana to, paskutinę minutę baltarusiai įmušė ir trečiąjį įvartį (Sergejus Kostitsynas, 59:29).

 Daug aistrų kilo iki mačo pabaigos likus žaisti vos 36 sek., kai teisėjai neįskaitė Kasparo Daugavinio įvarčio, kuris būtų išlyginęs rezultatą.  

Esą komandos draugas Gintas Meija įvarčio metu užstojo baltarusių vartininkui aikštę, todėl arbitrai užfiksavo taisyklių pažeidimą. 

Latviai aršiai apeliavo tokį teisėjų verdiktą, bet situacijos tai nepakeitė.

Duris į ketvirtfinalį Latvijai atvers tik pergalė paskutiniajame grupės mače su Šveicarija, kuri jau nebeturi net teorinių vilčių patekti tarp keturių geriausių grupės komandų.

Tuo tarpu baltarusiai užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Visi pirmadienio rezultatai.

Čempionatas viršijo lūkesčius

Panašu, kad baltarusiai sėkmingai tvarkosi su užduotimi sukurti gražų reginį ledo ritulio gerbėjams. Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentas Rene Faselis tikino, kad Minskas viršijo lūkesčius.

„Esame labai patenkinti šiuo čempionatu. Į abi arenas renkasi daugybė sirgalių. Manau, kad Minske fiksuosime pasaulio čempionatų lankomumo rekordą“, - optimizmu tryško šveicaras.

R.Faseliui Minsko arenos paliko neišdildomą įspūdį. IIHF vadovą sužavėjo ne tik ledo ritulio arena, bet ir tvarka užkulisiuose.

„Sočio žaidynės buvo geriausios, kuriose dalyvavau. Viskas veda link to, kad turėsime ir geriausią pasaulio ledo ritulio čempionatą“, - turėdamas omenyje organizacinį darbą ir sirgalių kiekį, džiūgavo R.Faselis.

Minske ledo ritulio mačus stebi vidutiniškai per 9 tūkst. žiūrovų. Iki pirmadienio rungtynėse apsilankė 432 tūkst. žiūrovų. Palyginimui, per visą rekordinį 2004 metų pasaulio čempionatą Čekijoje apsilankė 552 tūkst. aistruolių.

Čempionatą transliuoja 150 valstybių – 30 daugiau nei praėjusias pirmenybes. Transliacijas turėtų per televiziją pamatyti per milijardas žmonių.

Minske apsilankė 75 tūkstančiai užsieniečių.

R.Faselis taip pat atskleidė, kad 2018 metų pasaulio čempionatas gali vykti kaimyninėje Latvijoje arba Danijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.