EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionato ketvirtfinalis – be latvių

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 8:03 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:19 PM

Latvijos ledo ritulio rinktinei pasaulio čempionatas baigtas. Kartėlio po neįskaityto įvarčio nepamiršę latviai antradienį stojo į paskutinį ir žūtbūtinį mūšį, tačiau nepasipriešino praėjusių metų vicečempionams šveicarams. Latvija Baltarusijoje vykstiančiame turnyre 2:3 (0:2, 1:1, 1:0) pralaimėjo varžovams, o savo įvartį įmušė tik tada, kai šveicarai jau buvo pasižymėję triskart.

58-ą rungtynių minutę latviai įmušė ritulį į šveicarų vartus, tačiau teisėjas įvartį įskaitė gerokai vėliau. Aidint švilpimui ir piktiems riksmams teisėas pasitraukė pasitarti. Teisėjui iš Suomijos pasirodė, kad vieno žaidėjo lazda buvo iškelta per aukštai, tačiau galiausiai jis nusprendė, kad įvartis įmuštas pagal taisykles.

Prieš mačą nemažą skandalą sukėlė sprendimas paskirti teisėju suomį, nes latvių pergalės atveju Suomija nebūtų patekusi į kitą etapą.

Pergalė latviams būtų atvėrusi langą į kitą etapą. Latvijos rinktinė su devyniais taškais liko šešta.

Pirmąją A grupės vietą užėmė Kanados ledo ritulininkai. Jie turėjo rimtai paprakaituoti, tačiau 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) palaužė Norvegijos komandą. Už kanadiečių nugarų liko švedai.

B grupėje pirmąją vietą jau anksčiau užsitikrinę buvo rusai. Jie vieninteliai šiame turnyre grupės etape nepatyrė pralaimėjimo. Rusijos ledo ritulio rinktinė antradienį 2:1 nugalėjo Baltarusijos komandą.

Dėl trečiosios A grupės vietos į mūšį stojo Prancūzijos ir Čekijos ledo ritulininkai. Po pratęsimo pergalę 5:4 šventė čekai.

Visi rezultatai ir įvarčių statistika.

Pasaulio ledo ritulio čempionato elito diviziono ketvirtfinalis

Kanada – Suomija

JAV - Čekija

Rusija - Prancūzija

Švedija - Baltarusija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.