EUROLYGA 2023

Vilniaus „VSM-Baltic Amadeus“ vandensvydininkai apgynė titulą

Elektrėnų sporto centro baseine vykusiame Lietuvos vandensvydžio čempionato baigiamajame ture paaiškėjo 2014 metų Lietuvos čempionai ir prizininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 3:25 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:38 PM

Aukso medalius iškovojo 16 taškų surinkus Vilniaus „VSM-Baltic-Amadeus“ komanda, kuri aplenkė Kauno plaukimo mokyklą (11 tšk.), Elektrėnų sporto centrą (6 tšk.), Vilniaus „Eurokam-Adnedą“ (4 tšk.) ir Alytaus „SRC-Dzūkijos vandenį“ (3 tšk.).

Prieš kovas Elektrėnuose vienas mačas įvyko Vilniuje, kur „VSM-Baltic Amadeus“ žaidėjai, treniruojami Nerijaus Papaurėlio, be vargo 18:4 nugalėjo kitą sostinės komandą „Eurokam Ednedą“. Čempionų gretose pasižymėjo Mantas Pelakauskas, pelnes 6 įvarčius.

Penktadienį „Dzukijos vandenis“ (treneris Artūras Vainikonis) 6:16 nusileido Kauno plaukimo mokyklai, treniruojamai Artūro Šimansko, ir 11:5 nugalėjo „Eurokam Ednedą“.

„VSM-Baltic Amadeus“ nesunkiai įveikė Liudo Putrimo treniruojamus Elektrėnų sporto centro vandensvydininkus 21:10. Vėl daugiausia įvarčių pelnė sostinės komandos žaidėjas M.Pelakauskas (7).

Šeštadienį dėmesio centre buvo „VSM- Baltic Amadeus“ ir Kauno plaukimo mokyklos rungtynės. Pergalės atveju vilniečiai galėjo iš anksto tapti šalies čempionais ir tai padarė, laimėjęs 13:9.

Kova vyko tik iki antrojo kėlinio vidurio. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 3:3, tačiau antrajame kėlinyje sostinės vandeniai susikrovė solidžią persvarą ir tik ketvirtojo kėlinio viduryje, vilniečiams atsipalaidavus, Kauno atletai sušvelnino rezultatą. Daugiausia įvarčių nugalėtojams pelnė komandos ir Lietuvos rinktinės lyderis Janas Bakula - 7.

Mače tarp Elektrėnų ir Alytaus vandenių kova vyko tik pirmus du kėlinius. Po to varžybų šeimininkai spurtavo ir pasiekė įtikinamą pergalę 11:6. Kitame mače Kauno plaukimo mokykla 13:4 nugalėjo „Eurokam Adnedą“.

Prieš paskutines rungtynes čempionai jau buvo aiškūs, o į sidabro medalius pretendavo Elektrėnų ir Kauno ekipos. Elektrėniškiams būtina buvo pergalė, tačiau kovos nebuvo.

Šeimininkai patyrė skaudų pralaimėjimą 4:18, tad jiems teko bronzos apdovanojimai, o sidabro medaliais pasipuošė Kauno sportininkai.

„VSM-Baltic Amadeus“ lengvai 10:3 įveikė Alytaus atletus ir nepatyrę ne vieno pralaimėjimo pasidabino aukso medaliais.

Paskutinėse čempionato rungtynėse Elektrėnų sporto centras 7:9 pralaimėjo „Eurokam Adnedai“.

Geriausiais komandų žaidėjais pripažinti Mantas Pelakauskas („VSM-Baltic-Amadeus“), Kęstutis Dūda (Kauno plaukimo mokykla), Skirmantas Motuza (Elektrėnų sporto centras), Povilas Sriubas („Eurokam Adneda“) ir Matas Grinius („SRC-Dzūkijos vandenis“).

Šiuo vandensvydininkų varžybos dar nesibaigia. Po savaitės Elektrėnuose vyks Lietuvos jaunučių žaidynės, į kurias vandensvydis įtrauktas po ilgos pertraukos.

Gegužės pabaigoje atvirajame Baltijos šalių čempionate Lietuvos rinktinė bandys apginti čempionės titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.