EUROLYGA 2023

Maratonas upėmis ir miškais - vilties spindulys ligoniams

Šeštadienį Rudaičiuose (Klaipėdos r.) startuosiantis baidarių, dviračių ir orientacinio sporto maratonas „Judėk pirmyn su viltimi-2014“ – tradicinis renginys, skirtas paremti onkologinėmis ligomis sergančius žmonės bei jų artimuosius. Labdaros akciją organizuoja Klaipėdos Rotary klubas „Concordia 1826“ ir gausus būrys talkininkų – vandens turizmo ir aktyvaus poilsio gamtoje mėgėjų.

Praėjusiais metais vykusio renginio akimirka.
Praėjusiais metais vykusio renginio akimirka.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

May 22, 2014, 4:41 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:28 PM

Tradiciniu renginiu tampančio maratono „Judėk su viltimi-2014“ pagrindinis tikslas – įkvėpti vilties žmonėms, kovojantiems su onkologinėmis ligomis. Dalyvių aukomis remiamas Klaipėdoje statomas Šv. Pranciškaus onkologijos centras, kuriame visos paslaugos ligoniams ir jų artimiesiems teikiamos nemokamai.

Maratono dalyviai kviečiame šeštadienį rinktis prie Minijos upės – į Rudaičių kaimą, Senvagės aikštėje. Ten jie galės įsikurti stovyklavietėje. Renginys, į kurio programą įtrauktos trijų rūšių sporto varžybos, bus atidaromas 11 val. Pernai tokiame pat renginyje dalyvavo apie 300 baidarininkų ir dviratininkų. Pranciškonų onkologijos centro statybai maratonininkai paaukojo 6,5 tūkst. litų.

Renginio organizatoriai dalyviams siūlo išmėginti ėgas baidarių ralyje, 17 kilometrų ilgio orientacinio sporto varžybose maršrutu – Baubliai-Senvagė. Dviratininkų laukia 25 kilometrų ilgio maratonas vaizdingu maršrutu – Senvagė – Miloliškiai – Pikteikiai – Senvagė. Ilgiausią 32 kilometrų ilgio trasą Kartena-Senvagė įveiks baidarių maratono dalyviai. Varžybų starto mokestis – 40 litų.

Distancijas įveikę maratonininkai bus vaišinami ant laužo išvirta kareiviška koše, žuviene. Varžybų nugalėtojų ir dalyvių laukia apdovanojimai, jų aukos bus perduotos į renginį atvyksiantiems pranciškonų vienuoliams – Šv. Pranciškaus onkologijos centro statytojams. Po apdovanojimų ceremonijų visi kviečiami į vakaronę prie laužo. Po koncerto padangę nutvieks vidurnakčio fejerverkas.

Maratonų upėmis, miškais ir laukais idėją subrandino žemaičiai – aistringas vandens sporto organizatorius, klubo „Concordia 1826“ narys Gintautas Rusteika su savo bendraminčiu, turizmo klubo „Prie Žvelsos“ vadovu Artūrų Daniusevičiumi. Tokie renginiai yra dalis pranciškono vienuolio brolio Benedikto ir jo komandos įgyvendinamo populiaraus masinio sporto ir labdaros projekto „Vilties bėgimas“.

Praėjusi į savaitgalį Klaipėdoje septintą kartą vykusios tarptautinės „Vilties bėgimo – 2014“ varžybos sutraukė 4000 įvairaus amžiaus bėgikų. Birželio pradžioje pranciškonai ir Klaipėdos irklavimo sporto klubas Danės upėje surengs onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms ir neįgaliesiems skirtą akademinio irklavimo regatą „Vilties yriai“. Šią vasarą neįgalieji pirmąkart varžysis prie Šv. Pranciškaus onkologijos centro įrengtuose lauko teniso kortuose.

„Tikiuosi, kad į Rudaičius atvykę žygeiviai prasmingai praleis laiką, parems žmones, kuriems reikia ne tik vaistų, bet ir visuomenės dėmesio. Sužadinkime jiems viltį, įkvėpkime kovai su sunkiomis ligomis“, – kalbėjo jau ketvirtąjį maratoną „Judėk pirmyn su viltimi“ rengiantis G.Rusteika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.